PUTEVI: Pogledajte novi spot benda Irie FM

Datum objave:23.05.2017

Pročitano:6612 puta

Lokacija: Beograd

Sinoć je, u ponedeljak 22. maja, na MTV kanalu premijerno prikazan novi spot sastava irieFM za numeru „Putevi". Za manje od 24 časa, ova pesma je postala pravi hit na društvenim mrežama. U uzbudljivom videu se pojavljuje i poznati glumac Sergej Trifunović.

„Pesma „Putevi" je razgovor sa samim sobom," započinje priču Vukašin Marković, pevač i trombonista benda irieFM, koji je autor muzike, teksta i aranžmana ove numere. „U četiri ujutru na autoputu, doduše na motoru, kad je put ispred dovoljno „siguran" da se „misli" na nesto drugo u tom trenutku. Rasuto i bez mnogo odgovora, ali intenzivno, otvoreno, pomalo i sramno, u vrtlogu mana, briga, zelja i očekivanja. Nagonska reakcija na paniku koju nosi savremeni svet i svepristunost prebrzog protoka vremena. Oda ličnim slabostima u varljivoj trci sa sekundama. „Koja je to „šaka" pravih izbora koje treba doneti kako bih došao do zrna spokoja, i kako se izboriti sa tonom pogrešnih. Iskrena i nervozna introspekcija, kojoj brzina obrtaja nažalost nikako ne čini uslugu, već samo podiže uzbuđenje i na jedan grozničav način tera čoveka da se suoči sa svojom neizbežnom prolaznošću."

 Pesmu prati i uzbudljiv video koji, takođe, nosi dublju priču. „Spot je priča o izboru. Pravom, pogrešnom, napravljenom u datom trenutku, pod pritiskom okolnosti, loših procena, prečica, obilaznica... Atmosferičnim narativom pričamo o lošoj ideji negativca priče koja je odbijena od strane našeg heroja, koji time snosi posledice, prisećajući se poslednje lepe stvari koju je video to jutro i dominantne situacije koja mu je presudila. Da li je to pravi ili pogrešan izbor, svakako najskuplje plaćen, ostaje na gledaocu da oseti," zaključio je Vukašin.

Sastav irieFM, pored Vukašina Markovića, čine još Slobodan Jovanović (gitara, bubnjevi), Ana Protulipac (bas), Ivan Jevtić (klavijature), Ivan Radivojević (truba), Dejan Nestorović (saksofon), Goran Milošević (bubnjevi) i Uroš Milojević koji je zadužen za zvuk.

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :