Punta Christo: Završen najposjećeniji Dimensions festival, tvrđava spremna za 8. Outlook festival!

Datum objave:02.09.2015

Pročitano:4023 puta

Lokacija: Tvrđava Punta Christo, Hrvatska

Četvrto izdanje Dimensions festivala, najavljeno izvanrednim glazbenim nastupima u pulskoj Areni, trajalo je četiri dana, za vrijeme kojih se na desetak pozornica izmijenilo dvjestotinjak najboljih internacionalnih i domaćih elektroničkih producenata i DJ-eva. Pomno sastavljen line-up eklektičnog i progresivnog glazbenog smjera, izvanredna lokacija te odlični vremenski uvjeti ove su godine privukli do sad najveći broj posjetitelja – osam tisuća.

 

Punta Christo: Završen najposjećeniji Dimensions festival, tvrđava spremna za 8. Outlook festival!

Photo by Dan Medhurst

Na prijašnjim je festivalskim izdanjima prednjačila britanska publika kojoj se ove godine pridružio iznimno veliki broj Francuza, poznatih po izbirljivosti i istančanom ukusu kada se radi o odluci koji festival posjetiti, Nizozemaca, Talijana te brojnih posjetitelja iz Hrvatske i regije. Dimensions je pratilo čak 450 akreditiranih međunarodnih i regionalnih novinara koji su svijetom prenijeli odlične reportaže o samom festivalu, ali i Hrvatskoj kao idiličnoj lokaciji za dobru zabavu, odmor i uživanje. Glazbenu ekstravagancu iz Arene uživo je prenosio planetarno popularni Boiler Room, čiju je snimku prošlogodišnjeg koncerta do sad pogledalo i poslušalo oko milijun gledatelja.

 

Punta Christo: Završen najposjećeniji Dimensions festival, tvrđava spremna za 8. Outlook festival!

George Clinton - photo by Daniel Kiršić

Dvjestotinjak izvođača izmjenjivalo se na posebno dizajniranim i ukrašenim pozornicama, među kojima se posebno ističe novo, vizualno atraktivno izdanje Clearing pozornice, na kojoj su nastupali neki od glavnih zvijezda festivala, poput velikana P-funka Gerogea Clintona i pratećih desetak glazbenika, Underground Resistancea, Moodymana, Surgeona, Mount Kimbiea i Four Teta. Ostale festivalske pozornice ugostile su setove techno, house i disco velikana, među kojima bismo posebno istaknuli nastup američke house legende Lil Louisa, izvanredan disko Danielea Baldellia, tvrdi techno super zvijezda Bena Klocka i Rødhåda te uvijek energične izvođače već kultne Mungos pozornice.

 

Punta Christo: Završen najposjećeniji Dimensions festival, tvrđava spremna za 8. Outlook festival!

Underground Resistance - photo by Daniel Kiršić

Rano jutro u ponedjeljak označilo je i sam kraj Dimensions festivala, no štinjanska tvrđava te kamp Brioni već se polako pripremaju za osmi Outlook festival, koji će od 2. do 6. rujna predstaviti najbolje od svjetske dub, reggae, dubstep, hip-hop, drum‘n’bass, garage glazbe i soundsystem kulture. Brojčano nadmoćniji posjetitelji Outlook festivala već pristižu u Pulu kako bi u srijedu prisustvovali najavnom koncertu u Areni. Tom će se prilikom na pozornicu popeti rekordan broj od četrdeset glazbenika koji će u šest sastava provesti publiku različitim glazbenim pejzažima, od hip-hopa, preko drum’n’bassa do duba. Zvijezde večeri su SBTRKT – izuzetno uspješan house/dubstep/bass producent specifičnog scenskog nastupa. Koncert u Areni je posljednja stanica njegove velike svjetske turneje, na kojoj nastupa u posebnom audio-vizualnom izdanju u pratnji 11 glazbenika.

 

Punta Christo: Završen najposjećeniji Dimensions festival, tvrđava spremna za 8. Outlook festival!

Surgeon - photo by Daniel Kiršić

Nakon sedam godina pauze, važan dio povijesti hip-hop glazbe i jedan od najutjecajnijih bendova tog smjera – legendarni američki sastav Jurassic 5 – u punom sastavu zatrest će Arenu. Amfiteatrom će se prelamati drum’n’bass sastava Roni Size Reprazent Live, dobitnika cijenjene Mercury glazbene nagrade. Tu je i eklektični te sve popularniji Gentleman’s Dub Club kao i institucija britanske sound system kulture – Trojan Sound System. Posljednja akvizicija ovog glazbenog vatrometa u Areni jest mladi i iznimno talentirani bruklinski glazbenik, Gabriel Garzón – Montano, čija je kombinacija neo-folka, soula i funka privukla i planetarno popularnog Drakea, koji je na svom posljednjem albumu semplirao neke od njegovih stihova. Montanova će glazba biti idealna zvučna kulisa za lagano zagrijavanje prije impresivnih glazbenih imena.

 

Punta Christo: Završen najposjećeniji Dimensions festival, tvrđava spremna za 8. Outlook festival!

Photo by Daniel Kiršić

Satnica koncerta otvorenja:


19:30 – 20:00 Gabriel Garzon Montano
20:00 – 20:55 Trojan Sound System – glavni nastup
20:55 – 21:55 Jurassic 5
22:25 – 23:40 SBTRKT
23:55 – 00:45 Gentleman’s Dub Club
00:45 – 01:10 Trojan Sound System
01:10 – 02:05 Roni Size Reprazent Live


Ulaznice za posjetitelje iz Hrvatske i regije za koncert otvorenja po cijeni od 240 kuna mogu se kupiti putem Entrio sistema, na stranicama Pozitivnog ritma te na prodajnim mjestima Entria diljem zemlje. Na festivalskim blagajnama ispred Arene, ulaznica iznosi 350 kuna. Povoljnije festivalske HR&Ex-Yu ulaznice za Outlook festival po cijeni od 660 kuna također se mogu kupiti u Entrio sistemima, na stranicama Pozitivnog ritma te na prodajnim mjestima Entria.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :