Alan Flitzpatrick 2019

Publika odabrala ambasadore po svojoj meri

Datum objave:17.11.2016

Pročitano:3462 puta

By:Ivana Antović

Ambasador

Uručivanjem priznanja najboljima u zagrebačkom bioskopu “Forum”, u utorak, 15. novembra, završen je premijerni izbor 47 “ambasadora” elektronske muzike u Hrvatskoj i regionu.


Klubskascena.hr, organizator takmičenja i portal koji promoviše klupsku kulturu, time je ujedno obeležila 15-godišnjicu uspešnog rada, ali i pokrenula projekat kojim će ubuduće na godišnjem nivou biti odavano priznanje učesnicima muzičke scene.


Zadovoljan dosadašnjim uspehom i razvojem, osnivač projekta Goran Tomašević kaže da su na ovaj način odlučili da zakorače na sledeću stepenicu promocije i revitalizacije klupske kulture i životnog stila.

“Želja nam je nagradom ‘Ambasador’ umjetnicima iz Hrvatske i regije odati priznanja za ostvarenja na polju glazbenog stvaralaštva posljednjih godinu dana, te također potaknuti mlade urbane ljude da upoznaju ovu kulturu i jednog dana budu njeni sudionici” - ističe Tomašević.

 

Goran Tomašević

Goran Tomašević

Projekat su osmislili pre dve godine, a od novembra 2015. do oktobra 2016. redakcija portala Klubskascena pažljivo je pratila rad više od 250 nominovanih kandidata podeljenih po kategorijama. Publika je svoje miljenike podržavala online glasovima, a izbor je koncipiran tako da je o konačnom rezultatu delom odlučivao i stručni žiri.


“Pošto o većini pišemo, podatke smo pažljivo spremali i pratili, te uz pomoć desetak volontera bilježili događaje i činjenice” – objašnjava Tomašević, dodajući da je bilo potrebno uložiti mnogo truda: “Posao je bio iznimno težak i zahtjevan budući da je svakim danom sve više inicijativa, partija, festivala, projekata, producenata i DJ-a, pa čak nekad i mi nemamo baš sve informacije, no društvene mreže su pomogle podosta i ubrzale istraživanje. Za pomoć u nominacijama uzeli smo žiri koji je sugerirao da ostane anoniman, ali se radi o osobama s naše scene koje svojim glasom ne mogu utjecati na ni jednu nagradu.”

 

Pero Fullhouse

Pero Fullhouse

Nominovani su i nagrađeni brojni prijatelji čiji rad Urban Bug medijski prati i podržava, a jednom od njih je priznanje, nakon Evrope i sveta, stiglo i iz “sopstvene kuće”, iz Hrvatske. “Moondance”, koji se održava u kuli Kamerlengo u Trogiru, proglašen je najboljim festivalom domaćeg promotera.

“‘Moondance’ se u svoja četiri izdanja nametnuo kao vodeći domaći festival. Nije bilo lako, ali sam uvijek inzistirao na kvaliteti line-upa i produkcije. Publika je to prepoznala, tako da je ‘Moondance’ postao obavezan događaj za sve koji vole dobar techno. Rekao bih da imamo najvjerniju publiku koja se iz godine u godinu povećava” - kaže head honcho “Moondance” festivala Pero Brčić a.k.a. Pero Fullhouse. On značajnim smatra miks starije i mlađe populacije, domaćih i stranaca, koji čine egzotičnu mešavinu idealnu za dobru zabavu: “Festival je prerastao nacionalne okvire te su nas prepoznali i neki ‘major’ magazini kao ‘Forbes’, ‘Spaces’, Pulse Radio, koji su uvrstili ‘Moondance’ među najbolje europske i svjetske festivale unatoč tome što nismo megalomanski. Naravno da mi je drago šta je publika to prepoznala i nagradila dugogodišnji rad i tvrdoglavost koja se konačno isplatila. Slijedeće godine je 5. godišnjica i s ovim vjetrom u leđa idemo još snažnije” – najavljuje Fullhouse.

 

Ivan Komlinović

Ivan Komlinović

Iako je neizostavni deo “krema” zagrebačke i hrvatske DJ scene više od 20 godina, upravo na ovom festivalu u formi live act izvođača pre dve godine debitovao je Ivan Komlinović, od kada, kako kaže, konstantno radi na proširenju i usavršavanju live nastupa.

“Ovakvo priznanje je izvan kategorije dobrih vijesti, dvosjekli mač koji s jedne strane može čovjeka učiniti lijenijim, no s druge moraš nekako opravdati taj kredit koji su ti ljudi dali. Vječito sam nezadovoljan, no osjetim napredak, osjetim dobar feedback i svi senzori mi govore da sam na dobrom putu koji je tek započeo. Nisam se niti usudio pomisliti da bih mogao osvojiti nagradu u ovako bitnoj kategoriji, ali ona je sad tu i sad je zaista moram opravdati. I sebi, i struci i ljudima koji su moj live odabrali od svih nominiranih. Još sam malo u šoku, no zadovoljno se smješkam jer sam mali kotač moćnog ‘Moondance’ stroja” – naglašava Komlinović.

Family Grooves

Family Grooves

Osim riječke “Crkve”, proglašene najboljim malim klubom, u taj grad otišla je i nagrada System Divineu za remix/obradu godine. Najbolji novi label je Sit Down Recordings, a prestižnu titulu etikete godine poneo je trogirski “Family Grooves”.


“I sami smo pomalo iznenađeni nagradom za etiketu godine, jer konkurencija u toj kategoriji je uistinu bila izuzetno jaka. Ova nagrada nam je dodatni podstrijeh i motivacija za daljni rad, a posebno nam je drago da su glavnu ulogu u izboru imali baš oni kojima je glazba namijenjena” - kažu Izabela i Silvio Hrabar, koji su bili sprečeni da lično prisustvuju dodeli nagrada: “U naše ime nagradu je primio Damir Ludvig, jedan od temelja hrvatske elektroničke glazbene scene, svestrani autor i umjetnik kojeg nam je čast imati na etiketi. Vjerujemo da će ovaj projekt nadahnuti i buduće naraštaje glazbenih izdavača, autora i DJ-a, te scenu učiniti još jačom i kvalitetnijom.”

 

Ambasadori


Ambasadorom Hrvatske u inostranstvu sasvim zasluženo proglašen je Petar Dundov, koji je posebnu nagradu dobio i u kategoriji najboljeg techno DJ-a. Titula najboljeg techno festivala pripala je paškom “Sonusu”, u Pulu su otišle dve nagrade - “Outlooku” za najbolji bass festival i “Seasplashu” za najbolji alternativni festival, dok je najviše nagrada pristiglo u Tisno, za plesnu destinaciju, disco-house festival i boat party. Od regionalnih festivala, laskavo priznanje dobio je banjalučki “Fresh Wave”, a kompletnu listu nagrađenih u 47 kategorija možete naći u izveštaju portala Klubskascena.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :