Psihomodo pop - Besplatni mini koncert u Domu omladine 27. februar @ 19h

Datum objave:26.02.2012

Pročitano:3089 puta

Rok bend Psihomodo pop prirediće 40-minutni mini koncert na otvaranju retrospektivne izložbe slika njihovog frontmena Davora Gobca u ponedeljak 27. februara (19:00) u sali "Amerikana" Doma omladine Beograda, uz slobodan ulaz za posetioce.
 
Svirka na Gobčevoj izložbi poslužiće zagrebačkom bendu da osveži svoje prijateljstvo sa Beograđanima, i biće svojevrsna najava aktivnosti kasnije u toku godine - bend radi na novom albumu, pred leto planira novi singl kao i niz koncerata u regionu na jesen.
 


Na izložbi nazvanoj "Oh Yeah!", koja će biti postavljena u Domu omladine 27. i 28. februara, Gobac će se predstaviti sa 24 slike, stvorene od 1987. do 2008-9. godine nadahnut stripovima i uopšte pop artom.
 
Pevač kultnog benda poznatog po hitovima kao što su "Ja volim samo sebe", "Frida", "Sexy magazin", "Osjećam se haj" i "Domovine sin", ko glavne slikarske uzore navodi Volta Diznija (Walt Disney) i Endija (Andy) Varhola, a njegove radove uticajni rok kritičar Darko Glavan (1951-2009) je svojevremeno opisao kao urbanu naivu.
 
Slike nose nazive kao što su "Gitarist", "Poroci", "Zmaj s walkmanom", "Silver Surfer's Breakfast", "Zaprešić Nightmares", "Ribnjak", "Topli zrak" i "Školski pribor", a Gobac kaže da između njih i muzike Psihomodo popa "ima nekakva poveznica i energija, i vidi se da potiču iz istog izvora".
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :