PRVOMAJSKI INKUBATOR: Natječaj za sudjelovanje na skupnoj međunarodnoj izložbi „ JA SAM…/ I AM…“

Datum objave:25.01.2018

Pročitano:1352 puta

Pozivaju se fotografi, vizualni umjetnici, spisatelji i spoken word umjetnici da se prijave za sudjelovanje na žiriranoj grupnoj izložbi koja će se održati u sklopu festivala "Prvomajski inkubator" od 27.travnja – 15. svibnja 2018.g. u galeriji „Decumanus“ u gradu Krku.

Započevši 2010.g. kao Udruga demo bendova grada Krka sa primarnim fokusom na razvoj glazbenog stvaralaštva, udruga mijenja ime u Kreativni Krk budući da s vremenom širi područje svog djelovanja koje danas obuhvaća razne društvene, humanitarne i kulturne događaje. Ove godine organiziramo osmo izdanje glazbeno-likovno-edukativnog festivala „Prvomajski Inkubator“ u sklopu kojeg će se održati i izložba na temu „JA SAM…/I AM…“.

 


Art by: Mario Depicolzuane

Festival je prvenstveno proslava Praznika rada, ali služi i kao platforma za kritički osvrt na stanje u gospodarstvu i tržištu rada. Za Prvomajski Inkubator 2018. g. izabrali smo temu koja već tradicionalno govori o radu, ali je ovaj put osobnijeg karaktera. Odmičemo se od općenitih, globalnih tema i fenomena i okrećemo se samom umjetniku-radniku. U fokusu je sada individua na tržištu rada, pojedinac kao dio kolektiva i sistema.

U današnje vrijeme uobičajeno je pri upoznavanju postaviti pitanje: „Čime se baviš/ Što radiš u životu?“ kako bismo odmah stekli neku ideju o toj osobi, stavili je u „ladicu“. Ljude se definira prema njihovom zanimanju, a ne prema onome što oni vole / jesu / žele / stvaraju… U procesu građenja uspješnih i prije svega profitabilnih karijera u zapadnom svijetu nije više bitno TKO i ŠTO je netko, nego samo kako ga se najviše može iskoristiti te koliko može doprinijeti korporaciji i sistemu u kojem se nalazi. Zaposlenici postaju brojke i dok u uredu provode najveći dio dana, nevažno je što oni možda imaju neki talent jer ako nije direktno upotrebljiv na poslu, nažalost ga onda ni ne stignu ispoljiti.

Želimo dati platformu umjetnicima da pokažu sve one dijelove sebe (imaginarne ili realne) koji ne mogu uvijek doći do izražaja, a bitni su za njihovo samoodređenje.

Ovaj natječaj je poziv umjetnicima da kroz umjetnički rad u bilo kojem mediju, dovrše rečenicu "Ja sam..."/ "I am..." i definiraju predodžbu o sebi, sebe kao osobu, kao umjetnika, da predstave što ih karakterizira i određuje.

Prijava mora sadržavati:

• umjetnički rad:

A) ukoliko se radi o digitalnom umjetničkom mediju (fotografija, video, plakat, fotomontaža, itd.) slati putem e-maila ili preko WeTransfer servisa. Naziv datoteke mora biti spremljen po shemi: Prezime_Ime_Naziv rada_Godina. Fotografije moraju biti u .jpeg formatu rezolucije 300 dpi za tisak na A2 format. Plakati moraju biti prilagođeni za tisak na A2 format. Video uradak mora biti u .mov ili .avi formatu, duljine do max 2 min.

B) svi radovi koji nisu u digitalnom obliku (skulpture, grafike, slike itd.) molimo autore da e-mailom pošalju jasnu fotografiju umjetničkog rada s detaljnim opisom, godinom i dimenzijama djela. Nakon službene objave izabranih radova, sve izabrane radove koji nisu u digitalnom mediju, autori će morati dostaviti o svom trošku do 5. travnja 2018. na adresu: Udruga Kreativni Krk (za izložbu), Kvarnerska 17, 51500 Krk, Hrvatska. Napominjemo da takve radove ne vraćamo autoru.

C) književni radovi (poezija, kratke priče, spoken word…) : autori trebaju poslati e-mailom ili WeTransfer servisom natipkani rad u pdf formatu (do max 3 kartice teksta), te audio ili video snimku sebe dok ga izgovaraju (video snimka mora biti u .mov ili .avi formatu; audio snimka u mp3 formatu, 320 kbps). Naziv datoteka mora biti spremljen po shemi: Prezime_Ime_Naziv rada_Godina.

• naziv, godinu i kratki opis/koncept prijavljenog rada (do pola kartice teksta)

• životopis autora (do pola kartice teksta, e-mail i broj telefona)

• link na web stranicu autora, profil na društvenoj mreži i sl.

Svaki autor može prijaviti do maksimalno 3 uratka.

Prijave se šalju na adresu art@kreativnikrk.com s naznakom „Za izložbu“, te moraju stići zaključno s 9.ožujkom 2018. do 23:59 sati.

Natječaj počinje 21. siječnja 2018. i otvoren je do 9. ožujka 2018. g.

U odabiru radova sudjelovat će:

Maria Elena Brusić (prof. filozofije i engleskog jezika i književnosti)
Igor Gržetić (povjesničar umjetnosti, grafički dizajner i audio-vizualni umjetnik)
Bruna Justinić (magistar povijesti umjetnosti – suvremena umjetnost / fotografija)
Lucija Štefančić (magistra restauriranja i konzerviranja umjetnina – slikar)

Popis odabranih radova bit će objavljen do 25.ožujka 2018. g. na web stranici i Facebook stranici Udruge.


Odabrani radovi bit će izloženi od 27. travnja do 15. svibnja 2018.g. u renomiranoj galeriji „Decumanus“ u gradu Krku te virtualno na Facebook stranici Udruge Kreativni Krk.

Za sva dodatna pitanja slobodno se javiti na art@kreativnikrk.com


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :