PRVI VIKEND STRIPA: Više od 2000 stripova na jednom mestu!

Datum objave:12.03.2015

Pročitano:5409 puta

Datum održavanja: 14.03.2015 - 15.03.2015

Lokacija: Delta City, Beograd

Stari i novi stripovi, kao i brojna raritetna izdanja - više od 2000 stripova na jednom mestu!

 

Ljubitelji stripova imaće priliku da tokom predstojećeg vikenda uživaju u zabavnoj manifestaciji „Vikend stripa“ koja će prvi put biti održana u atrijumu Delta City-ja, u subotu i nedelju, 14. i 15. marta.

 

PRVI VIKEND STRIPA: Više od 2000 stripova na jednom mestu! | Delta City | Beograd | 2015

Stari i novi stripovi, brojna raritetna izdanja, kao i besplatna škola stripa za posetioce, izložba akcionih figura, istorijskih minijatura, olovnih vojnika i manga igrački - samo su neke od zanimljivosti i deo postavke koja očekuje sve zaljubljenike u „devetu umetnost“, kako se neretko naziva strip.

Više od 20 domaćih i stranih izlagača predstaviće posetiocima izdanja iz kolekcija sve četiri škole stripa – francuske, japanske, američke i italijanske, a biće organizovana i razmena kolekcionarskih primeraka. Vladimir Vesović, osnivač škole stripa „Đorđe Lobačev“ i naš poznati ilustrator i animator, održaće besplatnu radionicu za sve zainteresovane kako bi im predstavio tehnike crtanja stripa i pomogao da svoje ideje dovedu do realizacije.

Posebna zanimljivost za sve ljubitelje mangi i japanskih stripova biće „Cosplay“ maskenbal, koji će biti organizovan u nedelju, 15. marta, u 20 sati. Najoriginalniji i najkreativniji kostimi osvojiće vredne nagrade, a odlična zabava je svakako zagarantovana.

Tokom prvog „Vikenda stripa“ posetioci će imati priliku da se druže i razmenjuju iskustva sa poznatim strip autorima, kao što su Aleksa Gajić, Dražen Kovačević, Ana Mihajlović i Dragan Paunović, a oni će ovom prilikom i potpisivati svoja izdanja.

Posetioci će imati priliku da besplatno posete manifestaciju, tokom oba dana trajanja, od 10 do 22 sata.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :