Prvi put u Beogradu FESTIVAL META FILMA

Datum objave:09.12.2016

Pročitano:3352 puta

Datum održavanja: 15.12.2016 - 17.12.2016

By:Tamara Nikolić

Lokacija: Art bioskop Kolarac, Beograd

Prvi festival koji otkriva zanemarene, ali i predstavlja meta filmove u nastajanju, biće održan od 15. do 17. decembra u Art Bioskopu Kolarac.

 

Prvi put u Beogradu FESTIVAL META FILMA | Art bioskop Kolarac | Beograd 2016


Ekskluziva Festivala meta filma biće premijerno prikazivanje ostvarenja filmske škole Preditor, prvog domaćeg kaver filma pod nazivom „Ljubavni slučaj“, rimejka filma Dušana Makavejeva „Ljubavni slučaj službenice PTT“ iz 1967. godine.

U meta filmovima akteri jasno ukazuju da je ono što gledamo proizvod fikcije, a to su ujedno i filmovi koji govore o filmovima – o procesu njihove pripreme i snimanja, kao i korišćenje video materijala različitog porekla poput kućnih filmova, televizijskih snimaka, eksperimentalnih filmova i drugih. Poseban naglasak na ovom festivalu biće meta filmovi Slobodana Šijana, uz razgovor sa autorom kao i predstavljanje ostvarenja Mladena Đorđevića „Sumrak u bečkom haustoru“, koji je fazi nastajanja.

Na prvom Festivalu meta filma biće dodeljena nagrada „Branko Vučićević“, posvećena sećanju na izuzetnog autora, tvorca pojma „srpska montaža“, koji je svojim scenarističkim opusom dao dragocen doprinos razvoju ovdašnjeg meta filma. Na zatvaranju, posle dodele nagrade, sledi projekcija filma nagradjenog autora. Po zatvaranju festivala sledi koncert garažne grupe KAZNA ZA UŠI, koji će biti održan u prostoru Kluba Kolarca.

Dobrodošli!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :