Prvi novogodišnji street art market: Urban Christmas (M)Art

Datum objave:23.12.2016

Pročitano:5293 puta

Datum održavanja: 26.12.2016 - 27.12.2016

By:Tamara Marković

Lokacija: Dorćol Platz

„Street Smart“ kolektiv iz Beograda organizuje prvi novogodišnji market ulične umetnosti na Dorćol Platzu 26. i 27. decembra od 16 do 23 časa. „Urban Christmas (M)Art“ ponudiće Beograđanima mnoštvo sadržaja – od izložbe radova najboljih uličnih umetnika sa domaće scene, crtanja murala uživo koji će raditi svetki poznati autor Dan Botlek iz Holandije, radionica crtanja koje će voditi istaknuti autori Vanja Vikalo – Linnch i Igor Zlatić – Zez Lunatic, sito štampe na majicama i cegerima, pa sve do tržnice postera i slika vodećih uličnih umetnika. Umetničku pijacu upotpuniće odličan DJ program i topli napici – u duhu praznika.

 

Urban Christmas (M)Art / Foto: Ružica Milovanović

Foto: Ružica Milovanović

 

„Urban Christmas (M)Art“ je nastavak prepoznatljivih marketa kolektiva „Street Smart“, koji su nastali sa idejom da okupe ljubitelje ulične umetnosti i prošire krug poštovalaca ove vrste izraza. Prvo praznično izdanje odvija se pod sloganom „Serbian New Old“ sa idejom da postojeću bogatu tradiciju ulične umetnosti predstavi u novom ruhu i približi je što široj publici.


Izložba street art radova prikazaće dela najistaknutijih autora sa domaće scene, a učestvovaće: Artez, Nikola Mihajlović, Jana Danilović, Zez, Linnch, Neon, Kriska, Hawok, DasDrogen, Wony, Wuper, Di Ujdi, Mina Hura, Resto, Pijanista, Wunste, Chenipe, Weedzor, Stevan Lončarević, Mirko Kosmos, Desko, Safete, Đurađ, Neman, Ink, Quam, Fankiflaki. Ovi stvaraoci biće ujedno i učesnici prodajnog dela manifetacije, pa će poštovaoci njihovog rada moći da pazare i sa sobom ponesu majice, cegere, postere ili slike svojih omiljenih autora.


„Street Smart“ kolektiv poziva sve zainteresovane ljude kreativnog duha da se prijave za besplatne radionice crtanja koje će 26. decembra voditi Igor Zlatić – Zez Lunatic, arhitekta i ulični umetnik iza koga je pet godina staža crtanja na ulici, i 27. Vanja Vikalo – Linnch, ilustrator i vizuelni umetnik, koga opisuju kao jednog od najupečatljivijih autora sa ovih prostora. Radionice traju od 16 do 18 i 30, broj mesta je organičen, pa je neophodno poslati prijavu na mejl: streetsmartbelgrade@gmail.com.

 

Urban Christmas (M)Art / Foto: Ružica Milovanović

Foto: Ružica Milovanović


Za 27. decembar u 18 i 30 zakazano je predstavljanje knjige „Street Art Belgrade“, Aleksandra Đorđevića, koja predstavlja sveobuhvatni pregled beogradske ulične umetnosti – stilski i kroz vreme. „Urban Christmas (M)Art“ će upotpuniti projekcije video radova domaćih uličnih umetnika i DJ nastupi – u ponedeljak, 26. za pultom su Goran Starčević, Kobe & Wise D, a u utorak, 27. decembra, Depth Perception i Andrew Meller.

 

Posetioci će moći da prisustvuju i stvaranju murala na kome će raditi Dan Botlek iz Holandije, koji je prepoznatljiv po jednostavnosti umetničkog izraza i snažnim porukama koje prenose njegovi radovi.

 

Više informacija na: http://www.o3one.rs/ 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :