PRVI „HEADBANG FEST" U GARAŽI

Datum objave:02.04.2019

Pročitano:369 puta

Datum održavanja: 06.04.2019

Lokacija: Beograd

Prvo izdanje "Headbang Fest-a" biće održano u subotu 6.aprila u 20h u klubu Garaža. Kao domaćin festivala nastupiće Sanitarium, bend koji ovom prilikom slavi tri godine postojanja, a kao gosti su najavljeni El Prezidente, Framework i Zli metalci.

 Sanitarium je alternativni metal bend koji čini petočlana ekipa sa teritorije grada Beograda. Autorska muzika ima dosta pomešanih žanrova. Neki elementi panka, grunge-a, ali najviše se bazira na metal muzici.

Bend El Prezidente iz Mladenovca je nastao 2017.godine odmah nakon predsedničkih izbora u kojima je učestvovao frontmen grupe Luka Maksimović pod pseudonimom Ljubiša Preletačević Beli i osvojio treće mesto sa 10%. Upravo je alter ego Luke Maksimovića bio povod za stvaranjem benda pod imenom El Prezidente. Bend svira hard core rep muziku koja podseća na bendove iz devedesetih i dvehiljaditih kada se slušao nešto tvrđi zvuk. Muzika je zasnovana na jakim kritičkim tekstovima, koji se odnose na društvo, sistem i politiku zemlje iz koje bend dolazi.

Framework je autorski metalcore bend iz Mladenovca koji izvodi pesme na engleskom. Nastao je 2002.godine i imao je zapažene nastupe po klubovima i festivalima u Srbiji. Iza sebe ima demo snimak i osvojeno prvo mesto na V Šumadijskom demo festu 2006.godine u Kragujevcu. 2009.godine bend je prestao sa radom , a članovi su se posvetili stvaranju muzike u novom bendu Bajo mali hazard. Početkom 2017.godine bend se ponovo aktivira u novoj-staroj postavi i učestvuje na brojnim festivalima u Srbiji i regionu. Trenutno snima novi singl i spot i radi na novim pesmama.

Zli Metalci su bend iz Beograda. "Ono kad si slušao metal ceo život, ali ti je najdraži period otkrivanja, čekanja da kosa poraste, i snova o koncertima. Naša svirka je omaž tim vremenima", kažu članovi benda koji sebe opisuju kao "grupu iskrenih obožavalaca heavy metala, koja slobodno vreme troši na najbolji mogući način."

Organizator „Headbang Festa" je bend Sanitarium, koji na ovaj način proslavlja treći rođendan benda.

„U nadi da ovaj festival zaživi, kao goste smo pozvali nekoliko bendova, pre svega drugara, koji će te večeri podeliti binu sa nama i time učiniti taj rođendan većim i srećnijim" kažu članovi benda i pozivaju vas da 6.aprila već u 20h budete u klubu Garaža (Bulevar Vojvode Mišića 49).

Vrata se otvaraju u 19.30h a ulaznice će na vratima kluba koštati 200 RSD.

Facebook event


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :