Prvi Dead Lake Horror & Wine Festival: Živeli, za strah!

Datum objave:18.08.2015

Pročitano:5092 puta

Datum održavanja: 09.09.2015 - 12.09.2015

Lokacija: Palić, Subotica

Prvo izdanje Dead Lake Horror & Wine Festivala biće održano od 9. do 12. septembra pod sloganom „Živeli, za strah!“ (Cheers for Fears!) u bioskopu Abazija kraj jezera Palić, nedaleko od Subotice.

 

Živeli, za strah! Prvi Dead Lake Horror & Wine Festival | Palić | Subotica 2015

Pitoreskno okruženje jezera Palić sa prelepim rustičnim parkom i misterioznim vremešnim vilama, među kojima dominira stari bioskop Abazija sa svojom otvorenom scenom, savršen su mizanscen za održavanje ovog jedinstvenog festivala – prvog u Srbiji koji će prikazivati najbolja dugometražna ostvarenja horor žanra iz celog sveta uz predstavljanje fantastičnih vina iz Srbije i regiona.

 

Živeli, za strah! Prvi Dead Lake Horror & Wine Festival | Palić | Subotica 2015

„Ljubitelji horor žanra najbrojnija su i najvernija publika na svetu. Okupljanja autora i publike na festivalima širom sveta srdačni su susreti starih prijatelja. I tome se uvek nazdravi! Horor žanr polako ali sigurno ulazi u redovne tokove naše kulture, žanrovski film iz Srbije nešto je što se rado gleda u svetu, a bez dobrog žanrovskog filma kao osnove svega, nije moguće imati ni dobru kinematografiju u celosti. Horor i vino idealan su spoj za feštu dobre energije i dokaz da je život lep i vedar. Festival koji pokrećemo upravo to promoviše, i ima potencijal da postane kultni događaj za ceo region, rame uz rame sa sada već legendarnim slovenačkim festivalom sličnog koncepta - Grossmann. Uz filmsku tradiciju, prirodne lepote, kao i vrhunsko vino, Palić predstavlja idealno mesto da se ovakva manifestacija pokrene i održava svake godine. Uz sve više domaćih filmskih ostvarenja horora i fantastike, uz interesovanje sve više autora da se iskažu kroz ovaj vid umetnosti, postojanje festivala ovog tipa od esencijalne je važnosti za kulturu i promociju čitave zemlje. Živeli, za strah!“, kaže programski direktor Festivala, reditelj Milan Todorović ("Zona mrtvih", "Mamula").

 

Živeli, za strah! Prvi Dead Lake Horror & Wine Festival | Palić | Subotica 2015

Svih devet filmova predstojećeg Dead Lake Horror & Wine Festivala biće premijerno prikazani u Srbiji, a između ostalih, na letnjoj sceni bioskopa Abazija održaće se i projekcija američke zombi komedije „Night of the Living Deb“ u režiji Kajla Renkina (Kyle Rankin), poznatog po filmovima „Infestation i „Nuclear Family“. U filmu inače jednu od glavnih uloga igra Rej Vajz (Ray Wise) poznati glumac iz serije Twin Peaks (igrao je Lelanda Palmera). Projekcija ovog filma je ekskluzivna i zbog toga što će biti prikazan na Paliću odmah nakon evropske premijere na londonskom Frightfestu (27-31. avgust), jednom od najznačajnijih festivala horora na svetu.

Materclass o produkciji nezavisnih horor filmova u Evropi održaće specijalni gost Festivala - Julian Richards, cenjeni velški reditelj, scenarista i producent, autor kultnog "Poslednjeg horor filma", dvostruki dobitnik Zlatnog Melijesa (Melies D'Argent), zajedničke nagrade koju dodeljuju svi festivali fantastike jednom godišnje za najbolji evropski horor ili film fantastike, kao dobitnik dve BAFTA nagrade.

Svakog dana tokom trajanja Festivala biće predstavljena po jedna renomirana vinarija sa selekcijom najboljih vina odabranom specijalno za Dead Lake Horror & Wine Festival.

Uskoro možete očekivati više informacija o programu!

Organizator festivala je producentska kuća Art & Popcorn.

Dead Lake Horror & Wine Festival online:
www.facebook.com/DeadLakeHorrorAndWineFestival


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :