Proto Idiot u Beogradu

Datum objave:29.08.2018

Pročitano:2426 puta

Datum održavanja: 06.09.2018

Lokacija: KC GRAD

Proto Idiot osnovao je gitarista i pevač Andrew Anderson kao one-man band 2007. po raspadu jedne od popularnih britanskih garažnih grupa The Hipshakes.

 

Anderson objavljuje brdo singlova i par albuma za znamenite garage etikete s ove i one strane “bare” (Slovenly, Trouble In Mind, Oddbox i Red Lounge), a 2014. pridružuju mu se bubnjar Callum Trent D’Arley i basista Michael Floyd Seal, te snimaju album “For Dummies” (2016. Bad Paintings Records) i Proto Idiot postaju tročlani sastav. 

 

Proto Idiot

 

Prošle godine objavili su peti (šesti ako se računa jedno CD-R izdanje) album “Leisure Opportunity” za Slovenly Recordings iz Nevade. Još jedan briljantni amalgam par srodnih žanrova koji se često krste garažnim pankom.
Dakle, engleski punk, američki garage punk, post punk i new wave, duhoviti Andersonovi tekstovi i jednostavna, a zarazna muzika utiru put do više slušalaca za Proto Idiot, a jedan od njih je i Greg Cartwright (The Oblivians, Reigning Sound).


Bend zvuči kao umešan spoj Wire, Devo i Buzzcocks, a trebalo bi da je to uvek ziher opcija. 2017. godine svirali su i Goner festival u Memfisu, Le Guess Who u Holandiji, imali set koncerata u SAD, a početkom septembra Proto Idiot doleću na kratku istočnoevropsku turneju u okviru koje sviraju u KC Gradu u četvrtak, 6. Septembra od 22:00.


Ulaznice isključivo na vratima kluba na dan koncerta po 500 dinara. 

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :