Promocija knjige poezije Jasmine Holbus

Datum objave:03.12.2013

Pročitano:4094 puta

Datum održavanja: 09.12.2013

Lokacija: Dom Omladine, Beograd

Sa velikim zadovoljstvom Vas pozivamo da prisustvujete nesvakidašnjoj, multi-medijalnoj promociji knjige poezije Jasmine Holbus - TEMPO, u izdanju IK Plato. O knjizi će govoriti Saša Jelenković.

U Jasminoj scenografiji, posebno urađenoj za ovu priliku, poeziju će čitati glumci Sergej Trifunović i Goran Jevtić.Jasmina Holbus je diplomirala enterijer na Chelsea Collage of Art and Design u Londonu. Od 1993. je član udruženja književnika Srbijei ULUPUDS-A od 2007. godine sa statusom samostalnog umetnika. U pozorištu radi kao scenograf od 2003. a u njenoj scenografiji do sada je izvedeno jedanaest predstava.

S Jugoslovenskim dramskim pozorištem sarađivala je kao scenograf na predstavama Pred penzijom, Tomasa Bernharda u režiji Dina Mustafića, Banat, Uglješe Šajtinca u režiji Dejana Mijača, kao i na predstavama u režiji Miloša Lolića, Druga strana Dejana Dukovskog, Sanjari, Roberta Muzila, Otelo, Vilijema Šekspira. Adaptirala je scenografiju Vladislava Lalickog Buba u uhu u režiji Ljubiše Ristića.

S Milošem Lolićem je sarađivala i na predstavama Velika bela zavera, Dimitrija Vojnova, Muška stvar, F.K. Kreca (Atelje 212), Bog je DJ (Malo pozorište „Duško Radović“). U Srpskom narodnom pozorištu bila je scenograf predstave Zojkin stan, Dejana Mijača.

Dobitnik je godišnje narade ULUPUDS-a za scenografiju 2013. godine. Autor je različitih umetničkih projekata u arhitekturi, grafičkom dizajnu i u oblasti audio-video instalacija (Art Biennale, Barselona 2005).

Književnim radom bavi se od 1990. godine. Poezija joj je publikovana i u književnoj periodici, a dosad je objavila devet knjiga poezije.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :