Promocija knjige Marka Mihajlovića " Život pod ružičastim trouglom "Datum objave:30.05.2019

Pročitano:2060 puta

Datum održavanja: 30.05.2019

Lokacija: KC Baraka

Kc Baraka (Makedonska 42, ulaz iz Nušićeve) 30.maj u 20 h 

Roman „Život pod ružičastim trouglom“ Marka Mihajlovića govori o životima dva junaka, Darela koji je preživeo grozote logora smrti za vreme Drugog svetskog rata usled primene paragrafa 175 nemačkog krivičnog zakona i Viktora koji se bori sa svojom teškom bolešću i prihvatanjem sebe onakvog kakav jeste predočava besmisao i svu strahotu diskriminacije kao i to da ona postoji i dalje, u raznim formama, te da i danas ružičasti trougao, koji je Darel nosio u logoru smrti, mogu poneti mnogi koji su drugačiji i izopšteni iz društva. Autor se zato na kraju romana moli za sve one koji i danas žive pod ružičastim trouglom da nađu snage da izdrže, da život uzmu u svoje ruke i „da zbace stigmu, dignu glavu i nastave bolje u danima koji se nižu.“

 

 
Marko Mihajlović je rođen 1977. godine u Požarevcu, gde je završio osnovno i srednje obrazovanje. Uporedo se bavi pevanjem i plesom u kulturnoumetničkim i akademskim umetničkim društvima, gde uz studije nastavlja i sa školovanjem pevanja. Autor je više kratkih umetničkih filmova. Autor je više likovnih korica knjiga proze.Više puta je izlagao svoje radove na kolektivnim likovnim izložbama a prošle godine bio je kustos međunarodne multimedijalne izložbe na kojima su svoja dela predstavili umetnici iz Srbije, Austrije, Izrtaela, Nemačke i Argentine. 
U decembru 2018. godine, objavio je knjigu "Život pod ružičastim trouglom" koja je nominovana za nagradu DUGA za 2018/2019.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :