Promocija knjige: Ilustrovani ROKENROL vodič Davida Vartabedijana

Datum objave:11.11.2014

Pročitano:5131 puta

Datum održavanja: 12.11.2014

Lokacija: Leila Records and Books, Beograd

Ilustrovani rokenrol vodič je knjiga namenjena mladim čitaocima koji vole dobru muziku, ali i njihovim roditeljima, dobrim starim rokerima! ILUSTROVANI ROKENROL VODIČ poznatog likovnog umetnika i rok novinara Davida Vartabedijana je knjiga uz koju će mladi započeti upoznavanje, a stariji rokeri se podsetiti, blistavih karijera najvećih ikona istorije ROK muzike. Kroz sjajne crteže i tekstove koji bude interesovanje, ali i uspomene, upoznajte aktere koji su svojom muzikom, pojavom i ideologijom promenili lice popularne muzike.

 


Promocija knjige će se održati u sredu 12. 11. 2014. u 20h
Leila Records and Books
Kralja Petra 41, 11000 Beograd

Razgovor o knjizi, rokenrol sa dva gramofona na 33 i 45 obrtaja - u izvođenju D. J. Davida (prvi put posle dvadeset godina pušta muziku sa ploča!)

 


“Među koricama šarmantne zabavno-edukativne knjige za sve generacije i uzraste – u celini autorskog dela jednog čoveka – očito su objedinjene dve velike ljubavi i oblasti delovanja: likovna umetnost i rokenrol! Iz okvira odmerenog i jezgrovitog, sasvim ozbiljnog opisa muzičke karijere i stvaralaštva svakog od odabranih velikih imena iskaču njihovi živi likovi i figure. Duhovite kreacije i, u jednom malo drugačijem smislu reči, ozbiljne likovne studije ličnosti i karaktera. Uglavnom neobičnih, osobenjačkih. U formi karikatura, donose detalje u tekstu svesno izostavljene. Oni upoznati s likom i delom zabaviće se traganjem za podudarnostima slike i originala (dobro su znali i pokojne); onima koji tek saznaju i uče, eto prilike, jer slika u ovom slučaju govori više od reči.”

 

Vesna Milanović, Reč o knjizi na uručenju nagrade ULUPUDS-a za ilustraciju, 59. Međunarodni Sajam knjiga 2014. Godine

 


David Vartabedijan je rođen one godine kada su se Led Zeppelin oformili, a The Beatles konačno došli do mogućnosti upotrebe osmokanalnog magnetofona za snimanje. Od tada pa sve do danas David je nacrtao nekoliko hiljada crteža. Odslušao je i odgledao preko 3000 nastupa raznih bendova. Napisao je za sve relevantne rok magazine i veb-portale preko 2000 tekstova, intervjua i recenzija. Održao je preko 1500 radio-emisija. Mnogo noći nije spavao radeći kao D. J. u klubovima. Dizajnirao je veliki broj omota i plakata za mnoge rokenrol bendove. Bavio se i promocijom bendova kao i organizovanjem koncerata. U međuvremenu je diplomirao 1992. godine na odseku Grafika (Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu). Povremeno crta stripove. Pored svega navedenog uspeo je da napravi i jedanaest samostalnih izložbi grafika i da učestvuje na preko 85 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. U okviru tog delovanja dobio je i neke nagrade, ali to je već druga priča. Trenutno uređuje i ilustruje „Hit stranu“ u „Politikinom Zabavniku“. Voli da kaže: „ROCK ON!“.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :