PROMAJA, “Ima li koga?”

Datum objave:13.04.2019

Pročitano:788 puta

Datum održavanja: 20.04.2019

Lokacija: Beograd

Studenti Fakulteta dramskih umetnosti pokrenuli su umetnički projekat pod nazivom “Promaja” kako bi kreativnošću zaštitili napuštene prostore od zaborava.


Prvi događaj pod imenom "Promaja" odigraće se u subotu 20. aprila u napuštenoj "Šećerani", blizu Ade Ciganlije (Radnička 3) od 18h.

 


Napušteni industrijski objekti, zatvoreni bioskopi, srušene vojne kasarne, propala društvena preduzeća… Za većinu prostora se ne zna ni kome pripadaju, ni koja im je namena. Ni na koji način se ne stavljaju na raspolaganje onima koji žele da ih koriste.
Projekat Promaja nastao je iz želje mladih studenata da napušteni i neiskorišćeni javni i kulturni prostori ponovo ožive, makar na jedan dan!


Manifestacija će u 18h biti otvorena izložbom u obliku performansa, koju će izvesti studentkinje Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Deo programa posvećen razgovoru kroz diskusiju, počeće u 19:30h, a stručni sagovornici iz Ministarstva prostora, Kvake 22, Biskopa “Zvezda” , Ciglane… razgovaraće o svojim poduhvatima i bliže objasniti koje su mogućnosti, a kakve su prepreke; koje su bitne pravne pojedinosti i komplikacije; da li postoji rešenje ovom problemu? Na kraju, prostor Šećerane će dodatno razmrdati “Zodom”, mladi rokenrol sastav iz Beograda, svojim repertoarom koji sačinjavaju evergrin hitovi od Bitlsa do Metalike.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :