PROJECT TOSH: To Ti Je Što Ti Je

Datum objave:10.10.2015

Pročitano:4118 puta

By:Milan B. Popović

PROJECT TOSH CD

TO TI JE ŠTO TI JE / FID BOX, rock

Deset pesama ovde ima i skoro svaka ima svog specijalnog gosta. Među gostima se nalaze Srđan Jeremić (“Pro rock”), Prljavi inspektor Blaža, Ivan Đorđević-Đera, Nenad Petrović-Šone, Dragan Prošić-Proja, Đorđe Miljenović-Sky Wikluh, Aleksandar Crnatović Caki (“Radijacija”), Žarko Kovačević (“S.A.R.S.”) i u bonus akustičnoj numeri “Pitaš me”, Milan Savić. Četvrta numera na ovoj specifičnoj kompaktnoj disketi – Između nešto- urađena sa gostom, Borom Đorđevićem (“Riblja čorba”), se sasvim sigurno, izdvaja kao najveći hit singl sa ovog dugosvirajućeg CD ostvarenja. 

 

PROJECT TOSH: To Ti Je Što Ti Je | Recenzija Milan B. Popović | 2015

 

Osnovu ovog svojevrsnog kompilacijskog project CD-a čini alfa & omega, gitarista, tekstopisac, šef parade i kompozitor TomislavRančić, koji je oko sebe okupio sjajnu mladu ekipu muzičara, poput Nemanje Nemanje Mihajlovića za mikrofonom, druge gitare, Nikole Rabrenovića, klavijaturiste Igora Jovanovića, bas gitariste Velibora Brašića, Dragana Karajlića za setom bubnjeva, producenta željka Veljkovića, edit bubnjeva, Nikole Pavlovića… CD “To ti je što ti je” je sniman u Studiju visoke škole elektronike i računarstva u Beogradu. Pored svih do sada pomenutih, doprinos ovom raznolikom ali temeljitom i kvalitetnom CD izdanju, dali su i Ivan Zoranović-Kiza (gitara), Vidoja Božinović –Džindžer (gitara) , Vojin Perišić i Mladen Petković (gitare), za bubnjevima Miroslav Milatović-Vicko i Igor Jovčić. Bas gitaru na pojedinim pesmama svirali su i Miloš Bosnić kao i Nenad Đorđević. Za klavijaturama na nekim pesmama bili su Nikola Zorić i Aleksandar Jovanović-Šljuka. Saksofonom su ovo izdanje obogatili i začinili Petar Milanović i Dušan Petrović. Usnu harmoniku svirao je Dragan Prošić – Proja. Prateće vokale pevala je Sanela Adili.

 

Dizajn omota je radio Vladimir Rančić-Dica. Posebnost CD projekta “To ti je što ti je”, da je i muzički doprinos navedenih autora, i lirički otkidaj, koji je -na sreću poezije- vidno odštampan na unutrašnjoj strani knjižice, doprineo da se stvori, napravi, iznese, mnogo pozitivne, urbane energije i otelotvori se kroz 10 kompozicija koje u akademskom kontekstu opravdavaju najvišu ocenu – deset! Izvrstan i svake pažnje i hvale Tomislava Rančića vredan projekat – Project Tosh!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :