Barutana klub Beograd

Program 7. Bašta festa - festivala kratkog igranog filma

Datum objave:29.06.2020

Pročitano:1438 puta

Datum održavanja: 23.07.2020 - 26.07.2020

Lokacija: Bajina Bašta

Predstavljamo vam filmski program 7. Bašta Festa koji će se održati u Bajinoj Bašti od 23. do 26. jula!


Festival je fokusiran na filmove s autentičnim glumačkim ostvarenjima, a karakterističan je po tome što se sve programske celine odvijaju na otvorenom i besplatne su.

 


Pokrenut i vođen od strane tima mladih filmskih autora, Bašta fest je dobar primer razvoja inicijative i kreativnog entuzijazma. S idejom da decentralizuje kulturu, festival usmerava bogat filmski, muzički, prateći i edukativni program na Zlatiborski okrug u kome je Bajina Bašta smeštena. Najveći uspeh festivala je činjenica da je u toku proteklih šest godina postao tačka sretanja studenata, mladih filmskih autora iz čitavog sveta, glumaca iz zemlje i regiona, među kojima su bili i Dragan Bjelogrlić, Hana Selimović, Slaven Došlo, Marko Janketić, Milan Marić, Isidora Simijonović i mnogi drugi.


Bašta Fest 2020 biće sedmo izdanje jedinstvene filmske manifestacije i održaće se od 23. do 26. jula. Kako su saopštili organizatori, s obzirom na novonastale okolnosti, festival će biti revijalnog karaktera i imaće fokus na domaće i regionalne autore. Svi filmovi prijavljeni za ovogodišnji Bašta Fest biće pomereni za selekciju za narednu godinu.


Ovogodišnji filmski program predstavlja 7 debitantskih filmova reditelja koji su do sada bili deo Bašta Festa, a koji su imali svoje premijere u protekle dve godine.


Uz debitantske filmove Marka Đorđevića, Ene Sendijarević, Maše Nešković, Nermina Hamzagića, Stefana Maleševića i Milene Grujić pogledaćemo i njihove kratke filmove koji su bili deo takmičarskog programa festivala do sada, kao i debitantski film Ognjena Glavonića koji je bio selektor festivala 2014-2016.

 


Festival se ove godine dešava uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog Centra Srbije, opštine Bajina Bašta i drugih. Medijski sponzor Bašta festa je ove godine Oblakoder magazin.


Vidimo se na 7. Bašta festu!


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :