Devet 2020

Proglašeno čak sedam finalista srpskog izdanja burn Residency!

Datum objave:03.04.2014

Pročitano:3673 puta

Nakon završenog prvog kruga najvećeg svetskog DJ takmičenja burn Residency, Srbija je dobila svoje finaliste! Umesto predviđenih petoro, čak sedmoro talentovanih DJ-eva će se boriti za dalji plasman! Ekipu koja će ukrstiti gramofone na putu do osvajanja Ibice i titule DJ Superstara čine Minimalistic, Luka Vuković, Antrax, Dušan Lazović, Underboki, Novak i Miloš Arsović. Oni će svoj prvi nastup u pobedničkom sastavu imati na velikoj žurci zagrevanja 12. aprila u klubu Fabrika u Novom Sadu, gde će raditi i burn DJ tim kao i Vlada Janjić, Vladimir Aćić, Fakir i Klaus. Kao specijalni gost nastupiće planetarno poznati Steve Bug, nemački DJ, producent i vlasnik etikete Poker Flat, čiji stil stalno pomera granice elektronske muzike. Finalisti će predstaviti svoje veštine miksovanja i na taj način se pripremiti za finalnu Mix Off žurku na kojoj će biti proglašen predstavnik Srbije.

 


Finaliste je proglasio žiri koji čine burn DJ tim u sastavu Lea Dobričić, prošlogodišnja pobednica burn Residency i rezident kluba Privilege na Ibici 2013 i internacionalne DJ zvezde Dejan Milićević i Marko Milosavljević, kao i Tijana Paunković, muzička urednica RTS-a, zajedno sa komisijom iz centralnog tima.

„Zahvaljujemo se svim talentovanim DJ-evima koji su poslali mikseve u okviru prve faze burn Residency!

 

Po ovogodišnjim pravilima takmičenja, razmatrali smo najbolje rangirane mikseve koji su se našli među 20 odsto onih sa najviše glasova. S obzirom na količinu sjajne muzike koja je stigla, odlučili smo da, umesto petoro, proglasimo čak sedmoro finalista u kojima smo identifikovali potencijal za DJ Superstara. Želimo im sreću i vidimo se na Mix Offu!“, izjavili su članovi žirija.

Nakon žurki zagrevanja, veliko finale održaće se na Mix Off žurci u Beogradu, a pobednik će se takmičiti dalje sa predstavnicima ostalih zemalja na svetskom finalu burn Residency na Ibici. Tamo će imati priliku koja se pruža jednom u životu, da uči od Carla Coxa i Petea Tonga, da upozna predstavnike muzičke industrije i da iskusi ludi noćni život čuvenog belog ostrva, a moraće da prođe i niz izazova kako bi se plasirao dalje. Petoro pobednika će osvojiti letnje rezidenture u klubovima kao što su Privilege, Cafe Mambo, Sankeys i Zoo Project a u karijeru najboljeg od njih, DJ Superstara, burn će uložiti čak 100 000 evra!

burn Residency je najveće svetsko DJ takmičenje lansirano 2012. godine, koje daje priliku talentovanim DJ-evima širom sveta da postignu evropski i svetski uspeh. Od osnivanja, takmičenje postaje sve veće, izaziva poštovanje i među liderima u muzičkoj industriji i dobija podršku najpoznatijih svetskih DJ-eva među kojima su David Guetta, Maceo Plex, Steve Lawler, Fatboy Slim koji su bili i mentori finalistima. Prošle godine prijavilo se više od 5000 učesnika iz više od 90 zemalja, a broj učesnika se smanjio na 18 nakon lokalnih Mix-off takmičenja. Naša predstavnica Lea Dobričić trijumfovala je na Ibici gde je, nakon samo 24 sata, ušla u prvih šest, a zatim je osvojila i rezidenturu u klubu Privilege.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :