Profesionalci sa "Berklija" i "Suza Lime" ocenjuju mlade muzičke talente

Datum objave:28.03.2016

Pročitano:3603 puta

By:Tamara Marković

Lokacija: Hotel Crown Plaza Belgrade

„Multikultivator – servis za razvoj kulture i umetnosti“ najavljuje finale internacionalnog takmičenja iz oblasti savremene muzike „Najbolji muzički um“ (The Best Musical Mind). Nakon pažljivog slušanja i razmatranja velikog broja kvalitetnih prijava koje su stigle iz Evrope, Severne Amerike i Bliskog istoka, internacionalni žiri je odabrao 44 takmičara, koji će svoje umeće prikazati 2. i 3. aprila 2016. u hotelu „Crowne Plaza Belgrade“ pred žirijem i zainteresovanom publikom. Najbolje među njima očekuju vredne edukativne i izdavačke nagrade.

 

Najbolji muzički um


Dvodnevno finale žiriraće istaknuti muzički pedagozi i muzičari: Casey Driessen, direktor master programa Savremeno izvođenje (sa fokusom na produkciji) na „Berklee Coledge of Music”, Valensija, Lupa Santiago, gitarista i kompozitor, zamenik direktora na „Conservatorio Souza Lima“, Sao Paolo, Ivana Kotov, vokalni solista, kompozitor, muzički pedagog, alumnista „Berklee Coledge of Music”, dok je direktorka takmičenja Aleksandra Denda, kantautor i muzički pedagog iz Beograda, koja živi i radi u Njujorku, SAD. Dobitnica je stipendije „Berklee College of Music“ na kome je diplomirala sa pohvalama.


Takmičari će imati priliku da svoje muzičko umeće predstave uživo članovima žirija, svojim prijateljima i široj publici, jer je finale otvoreno za sve zainteresovane posetioce, a program oba dana počinje u 10 časova.


Vladimir Đorđević, osnivač „Multikultivatora“ je ovom prilikom istakao: „Veoma smo zadovoljni kvalitetom odabranih takmičara i nestrpljivi da ih čujemo uživo na finalnom događaju. Zahvaljijemo se partnerima sa Berkli koledža u Bostonu i Valensiji i Konzervatorijumu Suza Lima u Sao Paolu na posvećenosti našem projektu. Takođe se zahvaljujemo Erste banci Srbija, Crowne Plaza Belgrade, Amart, Superdotu, Restoranima Madera, Guli i Mezestoranu Dvorište, kao i Visokoj školi elektrotehnike i računarstva strukovnih studija na podršci u realizaciji programa „The Best Musical Mind“.

 

Multiverzitet - muzička radionica za glas

Multiverzitet - muzička radionica za glas  | Foto:  Anđela Grozdanić 


Konkurs je bio namenjen mladima iz celog sveta uzrasta od 16 do 27 godina i zamišljen tako da obuhvati različite žanrove savremene muzike. Na takmičenju su učestvovali pojedinci i ansambli, a njihova dostignuća je ocenjivao stručni žiri u sledećim kategorijama: najbolji instrumentalista, najbolji vokalni interpretator, najbolji aranžman, najbolja originalna kompozicija, najbolji bend.


Organizatori su za najbolje među finalistima pripremili vredne nagrade, pa će tako najkvaliteniji u prve četiri kategorije dobiti šansu da se stručno usavršavaju u okviru letnjeg programa koji organizuje vodeća svetska institucija za studije savremene muzike – „Berklee College of Music“ u Bostonu (petonedeljni program) i Valensiji (dvonedeljni program). Druga nagrada je program „Musica Brasileira & Jazz“ prestižnog muzičkog Konzervatorijuma „Souza Lima“ u Sao Paolu, koji će trajati nedelju dana, dok će trećeplasirani pohađati dvonedeljni program „Umbria Jazz Clinics“ u Peruđi.


Najbolji bendovi će dobiti priliku da snime i objave svoju autorsku muziku, i to: najbolji bend – ceo album, drugoplasirani – EP, dok je nagrada za treći sastav objavljivanje singla.


Takmičenje „The Best Musical Mind“ (Najbolji muzički um) je deo projekta „Multiverzitet“, dinamične platforme za neformalno permanentno muzičko obrazovanje, razvijene uz podršku „Berklee College of Music” i drugih vrhunskih obrazovnih institucija iz različitih krajeva sveta, članica „Berklee International Network” (BIN).

Više infromacija potražite na: www.multikultivator.org.rs


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :