Produženi rokovi za prijavu i izradu dela za umetnički konkurs „Postani deo kvARTa“

Datum objave:16.06.2020

Pročitano:843 puta

 Rokovi za prijavu i izradu umetničkih dela u okviru najvećeg umetničkog konkursa u regionu, „Postani deo kvARTa“ produženi su na predlog brojnih umetnika zainteresovanih da svoje ideje pretoče u dela koja će biti trajno izložena u Belgrade Waterfront-u.

 


Rok za podnošenje prijava produžen je do 8. jula u 15 sati. Istovremeno, umetnici čiji radovi budu izabrani za realizaciju dobili su i dva dodatna meseca za izradu, pa će radove moći da predaju do 1. decembra.


Na konkursu će biti izabrano 21 umetničko delo i savremeni mobilijar koji će biti postavljeni na otvorenim i zatvorenim prostorima Belgrade Waterfront-a, a tri najbolja rada biće nagrađena sa 30.000, 20.000 i 10.000 evra, dok je za nagradu najkreativnijeg rešenja u kategoriji savremenog mobilijara izdvojeno 10.000 evra.


Stručni umetnički tim uvažio je inicijativu umetnika koji su tražili dodatno vreme za izradu idejnih rešenja, ali i samih umetničkih dela. Na ovaj način, učesnici će moći da razviju svoje projekte u skladu sa najvišim svetskim standardima.


„Postani deo kvARTa” je jedinstvena prilika za umetnike da, bez obzira na iskustvo, svoje ideje pretoče u prepoznatljiva obeležja grada. U tome će imati pomoć kompanije Belgrade Waterfront, koja će finansirati produkciju, transport i postavku radova, umetničke honorare, kao i stručne konsultacije. Ovaj projekat umetnicima pruža mogućnost da njihov rad bude viđen, cenjen i nagrađen. Izabrani umetnički radovi trajno ostaju Beogradu i njegovim stanovnicima, a neki će možda postati i novi simboli grada. 


Svi zainteresovani mogu da dobiju dodatne informacije o konkursu na stručnim konsultacijama, na koje mogu da se prijave putem mejla konkurs@belgradewaterfront.com ili na broj telefona 069 4411011.


Učesnici predlažu grafička rešenja u vidu skica, 2D ili 3D prikaza umetničkih instalacija, skulptura ili savremenih mobilijara. Savetodavni odbor sastavljen od eminentnih domaćih stručnjaka odabraće radove koji ulaze u uži izbor. Umetnička rešenja biće implementirana na najprometnijim lokacijama u okviru Belgrade Waterfront-a.


Učešće u ovom konkursu umetnicima otvara mogućnost da budu zapaženi i na internacionalnoj kulturnoj sceni. Naime, Eagle Hills, strateški partner u kompaniji Belgrade Waterfront, realizuje velike razvojne projekte i u drugim državama, poput Ujedinjenih Arapskih Emirata, Jordana, Maroka, Omana, Etiopije i Bahreina. Kulturni i umetnički sadržaji su njihov neraskidiv deo, a ujedno i prilika da žiri, sačinjen od predstavnika kompanije Eagle Hills, umetnicima ponudi mogućnost da izlažu ukoliko se njihovi radovi uklapaju u postojeće koncepte ovih projekata.


Detaljne informacije o uslovima učešća nalaze se na vebsajtu belgradewaterfront.com/art, a prijavu možete poslati na mejl konkurs@belgradewaterfront.com.

Šta je KVART Belgrade Waterfront?
Cilj kulturno-umetničke inicijative KVART Belgrade Waterfront je da podrži srpsku savremenu umetničku scenu, ali i da stvori nove prilike i prostor za kreativno izražavanje. Kao jedan od nosilaca kreativne energije u Beogradu, program okuplja slikare, dizajnere, muzičare, glumce, plesače i brojne druge umetnike i inovatore, čiji rad predstavlja sinergiju sa novom gradskom oblašću na obali Save. U okviru inicijative, do sada su održane brojne izložbe slika i fotografija u izložbenom prostoru BW Experience, kao i mnoge umetničke manifestacije na Sava Promenadi.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :