Probudi svoj ples: Ciklus radionica slobodog plesa

Datum objave:27.03.2018

Pročitano:3251 puta

Datum održavanja: 15.04.2018 - 20.04.2018

Lokacija: Beograd

15. aprila - 20. maja

Probudi svoj ples je plesni program sastavljen od ciklusa radionica baziranih na slobodnom pokretu i plesu, i namenjen je svima koji su znatiželjni da dublje zavire u svoje telo i oslušnu šta ono želi da izrazi kroz ples i pokret. Svima onima koji su spremni da svoj ples probude i izraze, a nisu sigurni kako. Svima onima koji su odvažni da prevaziđu stidljivost i poslušaju autentičnu priču svog tela. Ovo nije ples naučenih koraka, ovo je ples vašeg bića i vaše kreativnosti koja čeka priliku da se izrazi.

 

Foto: Brankica Ivanović

Ples je od davnina deo ljudskog iskustva i naš prirodan način izražavanja sebe. Ne morate biti ni talentovani, ni fizički izuzetno spremni, ne morate posedovati nikakvo prethodno iskustvo niti posebne psihološke kvalitete da biste mogli da se krećete i plešete. Za voditeljke ovog programa ples nije samo igra, već sržni i prirodni deo našeg bića, koji postoji u svima nama, a ne samo u profesionalnim plesačima i čeka svoju priliku da se ispolji. Ako ste živi – vi možete da plešete, a kad plešete – postoji velika šansa da ćete se osećati još više živim, jer će se sve što ste vi, pokrenuti – telo-um-emocije-duh. Jednostavno, ples tako “radi”. Na žalost, nekim ljudima nije lako da se prepuste plesu, a poneko i zaboravi koliko je to bogato mesto, mnogima treba ohrabrenje i podrška i upravo zbog tih ljudi je nastao ovaj program – kao uvod, podsetnik, putokaz... Svi su dobrodošli, bez obzira na godine, plesno iskustvo, i fizičku kondiciju. Naročito su dobrodošli oni koji misle da ne znaju da plešu!

Ciklus se sastoji od 6 dvosatnih radionica i svaka ima svoju plesnu temu koju se obrađuje kroz različite predloge za istraživanje i uz vođenje, što omogućava učesnicima da se upoznaju sa važnim elementima koji čine i utiču na njihov ples. Telo, pokret, prostor, zvuk, kontakt sa sobom i sa drugima.

 

Foto: Brankica Ivanović

Uloga voditeljki je da pomognu učesnicima da prevaziđu blokade, poput srama, koje često stižu iz uma, i da ih inspirišu i podrže u otkrivanju sopstvenog plesnog izraza. Program ima potencijal da podstiče lične promene učesnika, jer na njemu se ne pleše plesa radi nego i života radi. Moguće je da ćete imati više sluha za vaše telo i njegove potrebe, i bivati više u stanju da ostvarite svestan, celovit i nežan kontakt sa sobom, i kvalitetniji i ispunjeniji odnos sa drugima.

Voditeljke programa:
MARIJA RUDIĆ je završila dvogodišnji učiteljski trening na austrijskom Institutu za holistički ples i pedagogiju pokreta (Institute for Holistic Dance and Movement Pedagogy) istražujući slobodan ples i improvizaciju, kontakt improvizaciju, autentični pokret, tehnike rada na telu i osvešćivanja tela, čiji su delovi utkani u ovaj i druge programe slobodnog plesa koje vodi.


VERA ERAC, telesna psihoterapeutkinja pod supervizijom i umetnica. Od 2004. predano razvija svoju praksu baziranu na primenjenom pozorištu, slobodnom plesu i telesno orijentisanim pristupima. Od 2012. jednom nedeljno vodi Mrdaonice – radionice slobodnog plesa i pokreta u Beogradu.


Program Probudi svoj ples postoji od januara 2015. godine i odvija se dva puta godišnje u Beogradu.
Sledeći ciklus je od 15. aprila do 20. maja.


Prijave do 2. aprila na probudisvojples@gmail.com.


Info: https://www.facebook.com/events/1220505288084232/


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :