Privredna komora Srbije & Belgrade design week predstavljaju PKS DIZAJNLABS™

Datum objave:06.10.2014

Pročitano:3064 puta

Datum održavanja: 07.10.2014 - 08.10.2014

Međunarodne radionice PKS DIZAJNLABS su jedan od ključnih segmenata Beogradske nedelje dizajna, čija je osnovna svrha je da omoguće besplatne obrazovne sesije za kreativne profesionalce, kao i da pruže trening za sve poslovne ljude u Srbiji, podstaknu saradnju i upoznaju srpske dizajnere sa preduzetnicima, i promovišu vrednosti i mogućnosti koje kreativne industrije generalno otvaraju privredi Srbije.

 

 

PKS DIZAJNLABS otvaraju Beogradsku nedelju dizajna, 7.i 8. oktobra, u prostorijama stare fabrike Staklopan u ulici Strahinjića Bana 7-9 u Beogradu. PKS DIZAJNLABS se realizuju u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, što je važan korak Privrene komore Srbije u saradnji sa kreativnim industrijama.

 

PKS Dizajnlabs će otvoriti Bojana Drača. Njen masterklas Ethical fashion by Bojana Drača/Nemačka se bavi informisanjem i edukovanjem potrošača o poreklu svoje odeće i lancu proizvodnje, kao i pronalasku rešenja da se promeni njihovo ponašanje. Nakon nje, Satya Sheel/Metro Valley/Indija će održati masterklas Democracy & Urban Planning, koji je namenjen arhitektama, urbanistima, sociolozima i ekonomistima. Tema masteklasa Culture management by Galit Gaon/ Dizajn muzej Holon/ Izrael, namenjenog profesionalcima u kulturi, je finansiranje i uspešno upravljanje muzejima iz perspektive biznisa. Fokus radionice Digital Design by Gavrilo Božović/Švajcarska biće saradnja dizajnera i inženjera u oblasti umetnosti, čime je znatno povećan spektar medija izražavanja. Na masterklasu Serbian Arhitecture by 100 Creative Playgrounds for Children of Serbia, BDW i MADA Architects iz Beograda će objasniti kako su napravili prvo srpsko dizajn-igralište u Beogradu, na Kalemegdanu, i predstaviti planove za još novih 99 igrališta.

 

U sredu 8. oktobra, posetioce Belgrade Design Week-a očekuju radionice Business of Design by Bleed/Norveška, a zatim i Branding&Enterpreneurship by Saša Vidaković /UK, koji je namenjen kreativnim direktorima i vlasnicima brendova. Istog dana su predviđena još tri masterklasa - How to realise your potential by Ivan Živković, The School of Life Belgrade, zatim Food Design by Ido Garini/Studio Appetit/NL i za kraj Design Enterpreneurship by Marko Viardot/Laufen iz Švajcarske, namenjen preduzetnicima i dizajnerima.

 

Zainteresovani se mogu prijaviti za učešće na radionica na e-mail: workshop@belgradedesignweek.com.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :