Prirodnim danom u parku Čair završen peti PozitivNI festival

Datum objave:03.06.2019

Pročitano:985 puta

Lokacija: Niš

Juče je na poslednjem danu festivala posvećenom prirodi, sportu i rekreaciji park Čair bio ispunjen zdravim duhom. Sadržaji su varirali od joge, mikološkog društva i sportskih klubova, do spuštanja zipline-om između drveća i penjaja na drvo uz pomoć Gorske službe spasavanja Srbije.

 

Pozitivni festival, Niš


PozitivNI festival održan je u parku Čair od 30. maja do 2. juna. 
Za četiri dana održavanja, festival je okupio preko 200 kreativaca i umetnika, i na hiljade zadovoljnih posetilaca.


Prvog dana festivala su u Nišu po prvi put izvedene kultne numere i replike iz filma „Kosa“. Muzičko – scenski spektakl u produkciji festivala pod imenom „Harmony and understanding“ ponovo je oživeo ideju ljubavi i mira u najvećem niškom parku. Program posvećen klasičnoj umetnosti ispunile su izložbe slika, fotografija, interaktivne radionice vajarstva, kao i pretpremijera filma „Lui lack“ koja je izazvala veliko interesovanje posetilaca.


Program drugog dana bio je odložen zbog iznenadne bolesti Josipe Lisac i biće naknadno izveden u celosti kada se zdravstveno stanje hrvatske pevačice bude poboljšalo.


Kao i prethodnih godina, deo festivala bio je posvećen deci i dečijem stvaralaštvu. Simbolično nazvan „RadosNI“, dnevni program trećeg dana festivala obilovao je edukativnim interativnim radionicama za najmlađe, predstavama, kao i muzičkim i plesnim programom za decu i u izvođenju dece.


Večernji program pod nazivom „AlternativNI“ bio je u znaku savremene umetnosti. Veče su pored izložbenog programa obeležili i nastupi grupa Ničim izazvan, Lollobrigida i Bojane Vunturišević, niškog Procesa i gostujućeg benda KI iz Kumanova, kao i bendova izabranih putem otvorenog konkursa.


Ovogodišnji festival PozitivNI održan je pod pokroviteljstvom grada Niš, uz podršku Turističke organizacije grada Niša i ambasade SAD u Srbiji, a uz partnerstvo sa Telenor fondacijom.


Svi sadržaji četvorodonevnog festivala bili su besplatni i otvoreni za posetioce.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :