Prijavi se na konkurs sa filmom do 3 minuta na temu "Najkraći dan"

Datum objave:12.11.2014

Pročitano:3042 puta

''Filmkultura'' poziva sve zaljubljenike u film da snime film do 3 minuta na temu ''Najkraći dan'' i prijave ga na konkurs. Tema filma se odnosi na najkraći dan u godini.

 


Uslovi prijave su da film bude autorski rad i da ne bude duži od 3 minuta. Prihvataju se filmovi snimani različitim uređajima i različitih žanrova.

Najbolji filmovi biće prikazani 21.12.2014. u Domu omladine Beograda u okviru manifestacije ''Najkraći dan'', a pobednika, koga će odabrati publika, očekuje nagrada. Rok za prijave je 3. decembar.

“Najkraći dan” je jednodnevna manifestacija posvećena kratkometražnom filmu koju organizuje “Filmkultura” u saradnji sa ustanovama kulture - partnerima, a uz podršku Filmskog centra Srbije, Ministrstva kulture i informisanja i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda. Održava se 21. decembra, na najkraći dan u godini, koji je zbog svoje simbolike proglašen za Svetski dan kratkometražnog filma, te se kao takav obeležava širom Evrope i sveta u cilju afirmacije ove filmske forme. Ova inicijativa već godinama živi u čitavom svetu, a prošle godine je prvi put uspešno realizovana i u Srbiji.

Ovogodišnji ''Najkraći dan'' će biti održan u jedanaest gradova širom Srbije (Beograd, Šabac, Arilje, Gornji Milanovac, Novi Sad, Vrnjačka Banja, Leskovac, Niš, Negotin, Smederevo, Pančevo).

Uputstvo za slanje filma;
Link I šifru za link sa prijavljenim filmom slati na adresu konkurs@filmkultura.org
Potrebno je da se film prethodno postavi na Youtube ili Vimeo sa opcijom “private”.

Više o manifestaciji "Najkraći dan" možete saznati ovde, kao i na posebnoj stranici manifestacije "Najkraći dan".


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :