Hernan Cattaneo Nick Warren Barutana 2019

Pridruži se lovu na Jack bure

Datum objave:21.09.2016

Pročitano:3753 puta

Datum održavanja: 23.09.2016

By:Tanja Vdović

Jack Daniel destilerija, u kojoj se proizvodi najprodavaniji viski na svetu, ove godine obeležava 150 godina postojanja. U čast tog velikog jubileja , 150 slavljeničkih buradi iz destilerije Jack Daniel’s je razaslato širom sveta. Globalnoj proslavi jubileja pridružuje se i Srbija. 

 

Lov na Jack burePre vek i po Jasper Newton ‘Jack’ Daniel registrovao je destileriju u gradiću Linčburg u saveznoj državi Tenesi, čime je ona postala prva zvanično registrovana destilerija viskija u Americi. U skladu s tradicijom koju je utemeljio Jack Daniel kao prvi majstor destiler, za proizvodnju Jack Daniel's viskija koristi se voda koja izvire iz pećine u neposrednoj blizini destilerije. Uz izvorsku vodu koriste se i najkvalitetniji kukuruz, ječam, te raž i namenski pravljeni kvasac. Nakon perioda fermentacije, viski se pretače u burad gde dozreva sve dok majstor destiler ne proceni da je sazreo za punjenje u flaše, za šta je potrebno najmanje četiri godine. Burad za Jack Daniel's izrađuju se isključivo od američkog belog hrasta, a kako se rade ručno, ne postoje dva identična. Upravo ovaj podatak dao je ideju kako da mnogobrojni ljubitelji Jack-a širom sveta postanu deo proslave 150 godina destilerije.

Jack Daniel’s je poznat po autentičnosti, te je povodom jubileja organizovan i „Burrell Hunt“ (Lov na bure) konkurs. To je prava, uzbudljiva potraga i prilika da ljubitelji Jacka osvoje vredne i jedinstvene nagrade, sakrivene u slavljeničkom Jack Daniel’s buretu. Za putokaze do nagradnog Jack bureta i detalje konkursa, posetite link ka zvaničnoj Facebook stranici Jack Daniel’s Serbia i pridružite se „lovu“ na Jack bure u petak 23. septembra od 19 časova.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :