Barutana klub Beograd

PREPOZNAVANJE VODOM: Izložba Maje Verzotti i Borisa Dragojevića!

Datum objave:11.03.2015

Pročitano:5488 puta

Datum održavanja: 16.03.2015 - 24.03.2015

Lokacija: Galerija Singidunum, Beograd

Radovi dva autora, kroz različite medije a na istu temu, govore o ličnom doživljaju mora i zajedničkoj emociji . Polazište za nastanak ove saradnje Maje i Borisa je težnja da se kroz njihovu prizmu i medij kojim nam se obraćaju objasni „osećaj vode“ , njen pokret, miris, samo njeno biće... Kroz dva pristupa-slikama i instalacijama od recikliranih materijala , sagledavamo duboku povezanost mora i ljudi koji ga nose u sebi.

 

PREPOZNAVANJE VODOM: Izložba Maje Verzotti i Borisa Dragojevića! | Galerija Singidunum | Beograd | 2015

Oba umetnika bave se tematikom vode i mora . U izvesnom trenutku, na istom prostoru, našla su se dela toliko slična po načinu poimanja i izrazu kao da su rad istog autora. Iz ovog slučajnog susreta nastala je plodna saradnja čiji je rezultat ove postavke . Svoju opčinjenost vodom Maja prenosi na papir tehnikom akvarela, a Boris stvara objekte reciklirajući različite materijale.

Voda kao element istraživanja, preplitanje fizičkog i imaginarnog, saglasje suptilnih vibracija kojima je večno prožeta. U osećanju i razumevanju vode kao bića, susrećemo se, prožimamo i rasplinjujemo na identične načine. Postižemo suštinsko razumevanje, međusobno i vode kao takve. Voda ispod i iznad površine. Voda i svetlost.

 

PREPOZNAVANJE VODOM: Izložba Maje Verzotti i Borisa Dragojevića! | Galerija Singidunum | Beograd | 2015

 

Maja Verzotti, rođena 1973.god u Novom Sadu. Završila s.š.d.»Bogdan Šuput», N. Sad , smer - Grafički dizajn, 1992.god.
Tokom i po završetku školovanja bavila se grafičkim dizajnom i ilustrovanjem knjiga za decu u IP«Todor», ITP «Zmaj» i Zavodu za izdavanje udžbenika i nastavna sredstva u Novom Sadu, kontinuirano do 2000.god., kada napušta stalno zaposlenje i počinje da se bavi primenjenim slikarstvom, vajarstvom, sitnom plastikom, dizajnom i izradom nakita i slikarstvom (pretežno akvarelom) kao Free lance artist. U ovom periodu, kroz kontinuirano samoobrazovanje, uz pohađanje kako domaćih tako i inostranih kurseva na polju lepih umetnosti i umetničkih zanata, stiče neformalno obrazovanje i znanja koja nastavlja da primenjuje u svom radu.

U periodu od 2003. do danas, učesnik je velikog broja likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu.
Član UPIDIV-a na sekciji Grafičkog dizajna od 1994.god.
Član ULUPUDS-a na sekciji vajanje (nakit i sitna plastika) od 2013.god.
Status samostalnog umetnika od 2014.god.

Samostalne izložbe – 6
Grupne izložbe – preko 50

 

Trenutno živi i radi u Novom Sadu i Beogradu.

 

PREPOZNAVANJE VODOM: Izložba Maje Verzotti i Borisa Dragojevića! | Galerija Singidunum | Beograd | 2015

 

Boris Dragojević je rođen 3. jula 1956. godine na Cetinju, Crna Gora. Fakultet likovnih umetnosti završio je 1983. u Beogradu, u klasi prof. Mirjane Mihać. Kod istog profesora na odseku slikarstva završava postdiplomske studije 1986. Član je ULUS-a i slobodan umetnik od 1984.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :