Devet 2020

Preminuo nekadašnji bubnjar Partibrejkersa Igor Borojević

Datum objave:28.11.2018

Pročitano:1510 puta

Lokacija: Beograd

U ponedeljak, 26. novembra, posle kratke i teške bolesti, u 56. godini preminuo je Igor Borojević - Bora.

Posle Caneta i Antona, Bora je bio muzičar sa najdužim stažom u Partibrejkersima, sa kojima je snimio možda i najhvaljeniji album ,,Partibrejkers III". Prvo kao bubnjar, a kasnije i kao tonac i producent, Bora je bio član Brejkersa gotovo tri decenije.

,,Napustio nas je sjajan čovek, drugar i saradnik, najbolji tonac i producent Igor Borojević. Bio je šesti član benda dugi niz godina. Svirao bubanj na trećoj ploči... Igore, nećemo te zaboraviti nikad", oprostili su se od Bore i članovi grupe Partibrejkers.

 

Igor Borojevic

Igor Borojević: 13.03.1963 – 26.11.2018.

Igor Borojević rođen je 13. marta 1963. godine. Muzikom je intenzivno počeo da se bavi još u srednjoj školi, kada je imao i prve nastupe sa bendom u kojem je binu delio sa Sašom Loknerom.

Svirao je bubnjeve u bendovima ,,Potop" i ,,Banana", da bi krajem osamdesetih postao i bubnjar Partibrejkersa. Posle albuma ,,Partibrejkers III" počeo je da radi kao njihov koncertni tonac, studijski snimatelj i producent.

Pored Brejkersa, Bora je producirao i album Škrtica, a kao snimatelj i producent učestvovao je na albumima grupa Dža ili Bu, Bjesovi, Kristali, Piloti, Straight Jackin, Bajaga i Instruktori, Mravi...

 

 

Igor iza sebe ima i desetogodišnji rad u studiju "Loudworks", gde se bavio sinhronizacijom crtanih filmova, a potpisuje i muziku za pozorišnu predstavu ,,Tramvaj zvani želja".

Ispraćaj Igora Borojevića obaviće se u petak, 30. novembra, u 12 časova, na Zemunskom groblju.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :