Premijera predstave Ulica Bromfild br. 19 ili o crvenim ribicima

Datum objave:14.12.2016

Pročitano:3331 puta

Datum održavanja: 15.12.2016

Lokacija: DKC

Predstava koju izvode mladi sa govornim teškoćama Ulica Bromfild br. 19 ili o crvenim ribicima biće premijerno izvedena u četvrtak 15. decembra u 20 časova u maloj sali Dečjeg kulturnog centra Beograd. Autorka projekta je Sanja Dimoski, a predstava je rađena u režiji Dine Radoman. Repriza predstave biće u nedelju 18. decembra, takođe u 20 časova. 

 

Ulica Bronfild br. 19 ili o crvenim ribicima

 

Predstava Ulica Bromfild br. 19 ili o crvenim ribicima je završnica rada mulitidisciplinarnog tima profesionalaca sa mladima koji mucaju. Kreiranje dramskog procesa pratile su psihološke radionice i logopedske intervencije, a predstava je rezultat entuzijazma učesnika u procesu. Magija dramske umetnosti i čarobni apsurd Ežena Joneska pomogli su da izvođenje predstave promoviše posebne kvalitete ovih mladih ljudi, pre svega govor i ispoljavanje krativnosti. Ovakav koncept je osmišljen kako bi se doprinelo stavanju inkluzivne kulturne sredine a mladima pomoglo u prevazilaženju psiholoških teškoća koje prate mucanje (strah od govora, javnog nastupa i sl.)


Ulica Bromfild br. 19 ili o crvenim ribicama je druga po redu koprodukcija Udruženja „Srebrno drvo“ i Dečjeg kulturnog centra Beograda. Pre dve godine deo učesnika ovog projekta, uz vođenje istog tima profesionalaca, uspešno je izvodio predstavu Žak ili pokornost, takođe rađenu po Joneskovom tekstu. 

Sekretarijat za kulturu Beograda pomogao je realizaciju ovog projekta.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :