Premijera predstave Pokušaj ustanka iz fotelje na XXI Festivalu koreografskih minijatura

Datum objave:02.06.2017

Pročitano:4005 puta

Datum održavanja: 02.06.2017 - 10.06.2017

By:Anđela Stošić

Lokacija: Narodno pozorište i Bitef teatar

U okviru revijalnog programa XXI FKM-a, 10. juna sa početkom u 20 časova na sceni Bitef teatra, biće premijerno prikazana predstava Pokušaj ustanka iz fotelje. Pokušajte sebi da date odgovor, a ne izgovor!

Koreograf Dušan Murić, dobitnik nagrade Ohrabrenje na prethodnom festivalu, kroz predstavu Pokušaj ustanka iz fotelje postavlja pred nas problem sa kojim se susreću umetnici danas. Kako, i da li, umetnik može da sačuva svoj integritet? Šta ostaje od njegove umetnosti, jednom kada je taknuta banalizacijom?.

Snimak: Koreografija “Privatno kretanje” koja je osvojila nagradu Ohrabrenje:

 


Festival koreografskih minijatura već dve decenije pruža neposredan uvid u tokove i tendencije savremene igre i otvara prostor mladim koreografima da se istaknu.

Ove godine se predstavlja pod sloganom “U korak s vremenom” i čini da Beograd i Srbija budu značajna tačka susreta svetski istaktnutih poznavaoca baletske i plesne umetnosti, kao i publike zainteresovane za savremenu igru.

 

Festival koreografskih minijatura / Foto: Natalija Miladinović

Foto: Natalija Miladinović 

Međunarodno takmičenje koreografa če se odžati 02. juna sa početkom u 14 časova na maloj sceni Narodnog pozorišta, gde će u selekciji učestvovati ukupno 16 inostranih i nacionalnih koreografa. Ulaz na ovaj deo programa je besplatan.

Objedinjen program festivala možete pogledati na: https://fkmbelgrade.com ili na Facebook eventu.
 


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :