Barutana klub Beograd

Premijera predstave Bajpas Srbija na Festivalu Preko svake granice

Datum objave:28.06.2017

Pročitano:3084 puta

Datum održavanja: 28.06.2017 - 28.06.2017

By:Anđela Stošić

Lokacija: Garaža, Bulevar Vojvode Mišića 49

Šta mi zapravo znamo o Kosovu? O Kosovu na kojem se ne ratuje, nego na kojem se živi, radi, uči, voli… ? Šta mislimo kada kažemo “Kosovo je srce Srbije” i da li smo spremni da uradimo najopasniju “operaciju” na tom “srcu”?
 

Predstava Bajpas Srbija


Neophodan je bajpas da bismo se najzad povezali i profunkcionisali. Predstava Bajpas Srbija govori o sličnostima i razlikama dva najveća srpska geta. Jedan je Kosovo. Drugi je Krug dvojke. Samo jedan od njih može biti srce Srbije. Dođite danas u Garažu u 21h da zajedno operišemo na najtežem slučaju koji je zadesio srpsko društvo.

Koncept i dramaturgija: Milena Bogavac
Koautori i izvođači aka Operateri: Aleksandra Cucić, Nebojša Đorđević, Tamara Tomanović, Uroš Novović, Jelena Orlović, Jovan Zdravković
Istraživači i dijagnostičari: Jelena Bogavac i Nenad Todorović

Predstava je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta iz Prištine i BITEF teatara

Predstava Bajpas Srbija

Festival Preko svake granice (27.06-29.06) je zamišljen kao susret ( i upoznavanje) Kosova (i Metohije) sa Beogradom (i ostatkom Srbije). Prezentuje radove umetnika rođenih na Kosovu i/ili raseljenih sa Kosova, kao i umetničkih produkcija nastalih u saradnji kosovske i pokosovske umetničke scene, sa scenom celokupne Srbije.

Simbolično organizovan u vreme Vidovdana, program festivala omogući će vam da vidite Kosovo i Metohiju onakve kakvim ih nikada niste videli u vestima, reportažama, epskoj poeziji i mitologiji. Urbano Kosovo. Postdramsko Kosovo. Pankersko Kosovo. Džezersko Kosovo. Luna-park Kosovo.

Više o program festival možete da pročitate ovde. Vidimo se u Garaži, još danas i sutra! Ne propustite!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :