Premijera filma Ellis: Specijalni gosti i prikupljanje priloga za migrante

Datum objave:18.11.2015

Pročitano:5918 puta

Lokacija: Our Bar, Beograd

U petak, 20. novembra u 20h, premijerno biti prikazan dokumentarni film „Ellis“ u beogradskom „OUR“ baru. U glavnoj ulozi ovog ostvarenja je oskarovac Robert de Niro, a režiju potpisuje JR iz Francuske, jedan od najvećih svetskih street art umetnika. Film je rađen po scenariju oskarovca Erika Rota (Eric Roth).

 

Premijera filma Ellis: Specijalni gosti i prikupljanje priloga za migrante


U avgustu 2014. godine, JR je dobio ponudu da radi na napuštenom ostrvu Ellis. Ovo ostrvo, koje se nalazi pored Kipa Slobode, je veoma specifično – prebivalište za 12 miliona migranata od 1892. do 1954. godine. Na južnom delu ostrva, nalazi se i bolnica za migrante. JR je tokom svoje posete ostrvu kreirao mnoge instalacije u ovoj zgradi, a tom prilikom je snimljen i dokumentarni film. Cilj projekta je oživeti sećanje na ostrvo Ellis i migrante koji su pristizali sa svih strana sveta, ostavljajući svoje porodice i prošlost iza sebe, u strahu da mogu biti vraćeni. Prisustvo ovih ljudi, koji su oblikovali identitet moderne Amerike, i dalje se može osetiti među zidovima ove građevine. Ovo je prilika da se interpretiraju priče ovih ljudi kroz umetnost.

 

Premijera filma Ellis: Specijalni gosti i prikupljanje priloga za migrante

Trajanje filma je 15 minuta i premijerno će biti prikazan širom sveta u periodu od 9. do 22. novembra.

 Nakon premijere filma, očekuje vas iscrtavanje grafita na temu filma i migranata od strane našeg najboljeg grafiti umetnika Andreja Žikića / Artez - a. Gosti će tako prisustvovati procesu stvaranja grafita uživo i fotografisati se ispred, nakon čega će fotografije biti podeljene po društvenim mrežama.

 

Artez | by Marko Ćurić

Osim Arteza, na događaju će biti i mnoge poznate ličnosti iz domaćeg sveta filma, sa alternatvine scene Beograda i šou-biznisa.

Posle premijere i performansa, nastavljamo sa žurkom u klubu „Our Bar”. Za gramofonima će biti neki od naših najboljih DJ-eva.

Cilj događaja je prikupljanje priloga za izbeglice iz Sirije kao i podizanje masovne svesti o situaciji migranata. Osim humanitarnog karaktera, ovaj događaj će pružiti dobru zabavu i druženje.

 

https://www.facebook.com/events/1719653734929683/


vrh strane
Tagovi:
Komentari (1)
Pošalji komentar
Koja
20.11.2015 10:31
Plagijat. Kucajte u youtube: JR Starring Robert De Niro- THE GHOST OF ELLIS ISLAND - L'UOMO IN FRAC comparazione Stefania Grassi


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :