Preko 20.000 umetničkih radova pristiglo na konkurs REFLEKSIJA!

Datum objave:16.07.2015

Pročitano:5482 puta

By:Ivana Zarić

Ogromna zainteresovanost savremenih umetnika iz Srbije

Na umetnički konkurs “Refleksija”, koji su raspisali organizacija Mikser, kompanija PSP Farman i Fakultet primenjenih umetnosti Univerziteta u Beogradu, pristiglo je preko 20 hiljada radova od strane 1 300 umetnika širom Srbije.

 

Preko 20.000 umetničkih radova pristiglo na konkurs REFLEKSIJA!


Kompanija PSP Farman i Mikser su na ovogodišnjem Mikser Festivalu započeli saradnju raspisivanjem nacionalnog konkursa “Refleksija” za otkup umetničkih radova za kolekciju savremene umetnosti hotela “Marriot” u Beogradu, sa ciljem da se ovo zdanje uključi u aktivan kulturni život grada, promovišući savremene vrednosti u arhitekturi, umetnosti, dizajnu i novim tehnologijama.

Na konkurs “Refleksija” se od 7. juna do 10. jula prijavilo preko 1 300 autora širom Srbije koji su predložili preko 20 000 svojih radova – slika, kolaža, grafika, crteža i fotografija.

Stručni žiri koji čine Marko Lađušić, slikar i vajar, profesor Fakulteta primenjenih umetnosti, Maja Lalić, arhitekta, kreativni direktor Miksera i Branka Grujić, novinarka i direktorka Internacionalnog marketing sektora PSP Farmana, odabraće pobednike do kraja jula, a odabrani radovi u pet kategorija (slika, kolaž, grafika, crtež i fotografija) biće nagrađeni otkupnim nagradama u rasponu od 200 do 5 000 evra, u zavisnosti od kategorije.

Konkurs “Refleksija” je samo jedan od projekata koji će kompanija PSP-Farman organizovati uz podršku kulturne platforme “Mikser”. Cilj celokupne saradnje je da se kroz novi izlagački prostor pruži podstrek domaćim stvaraocima iz oblasti savremene umetnosti, dizajna, arhitekture i nove tehnologije, a novi ciklus umetničkog konkursa planiran je za završnu fazu kompleksa “West 65” na Novom Beogradu.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :