Predstavaljamo vam nekoliko dizajnera sa zaista originalnim idejama: Stvarno neobičan nakit!

Datum objave:25.10.2015

Pročitano:15120 puta

By:Marina Đorđević

Dovoljan je samo jedan komad nakita da i najjednostavniju odevnu kombinaciju učini zanimljivom i efektnom. Možete se prikloniti trenutnom modnom trendu i biti „in“, a možete izabrati nešto etiketirano kao čudno i biti jedinstveni. 

 

Onog trenutka kada je nakit počeo da se pravi i od neplemenitih metala, izgubio je ulogu isključivo statusnog simbola i postao šire društveno rasprostranjen. Osim neplemenitih metala, materijal za bižuteriju može biti i drvo, kost, staklo, plastika, žica, vuna, pa čak i od papir. Pored elegantnih komada za posebne prilike, sve češće možemo videti i krajnje neobičan nakit koji ima za cilj da skrene pažnju na one koji ga nose.


Predstavaljamo vam nekoliko dizajnera sa zaista neobičnim idejama:

 

Eric Kralenbeek


Ovaj Holanđanin kreirao je, 2008. godine, nakit koji se nosi na očima. Da, dobro ste pročitali. Sjajne „suze“ vise na medicinskoj žici koja je spojena sa kontaktnim sočivom koje se stavlja u oko.

 

Stvarno neobičan nakit! | Eric Kralenbeek

 

Na žici vise kristalni dodaci koji svetlucaju na suncu i podsećaju na prave suze. Ova vrsta nakita je potpuno sigurna, ne smeta pri treptaju i ne šteti vidu. „Ako vas neko uhvati za “suzu” dok vam je u oku, sočivo će samo ispasti iz njega, a u najgorem slučaju žica će ispasti“, kaže Erik.

 

 

Imme van der Haak

 

Svojim radom neprestano zbunjuje našu percepciju i navodi nas da se još jednom zapitamo šta je to u stvari „normalno“. Međutim, ova Holanđanka kaže da njena namera nije da nas šokira, već da nam otkrije da svaka silueta ima svoju lepotu. Još 2010. godine izdala je knjigu pod nazivom “Elastic Mind”, koja se bavi pitanjem standarda lepote kroz deformaciju i modifikaciju lica i tela. Ova knjiga zapravo prikazuje inspiraciju za kolekciju nakita koji je plasirala iste godine.

 

Stvarno neobičan nakit! | Imme van der Haak

 

U pitanju je kolekcija “Configurations” sastoji se od pozlaćenih limenih elemenata koji su namenjeni neuobičajenim delovima tela kao što su npr. nozdrve i očna duplja. Imme tvrdi da nošenje ovog nakita ne izaziva bol, a cilj joj je bio da transformiše ljudsko lice i da nam na taj način prikaže novu ideju lepote − njenu ideju lepote.

 

http://www.immevanderhaak.nl/index.php?/products/jewellery/


Bjorg


Nordli Mathisen je mlada Norvežanka koja stalno uspeva da nas iznenadi svojim neobičnim ukusom. Ovog puta nećemo se vezati ni za jednu kolekciju naročito, SVE su neobične. Nakit od konjske dlake, narukvice i prstenje nalik na kičmeni stub, naočare sa lancima umesto stakla, svetlucave bube epruveticama koje vise oko vrata, metalni privezak u obliku anatomskog oblika srca ili ljudskog zuba...

 

Stvarno neobičan nakit! | Bjorg

 

Estetika kojoj je ova dizajnerka već godinama priklonjena je minimalizam, a inspiraciju pronalazi u bajkama i svakodnevici. Ipak, ona naglašava da su svi materijali koje koristi u izradi svog nakita 100% prirodni i dobijeni u skladu sa očuvanjem životne sredine.

 

https://www.facebook.com/bjorgjewellery/photos_stream?tab=photos_stream


Delfina Delettrez


Ova dizajnerka pripada četvrtoj generaciji Fendi porodice i to što od malena živi okružena modom uticalo je i na njenu kreativnost. Njene kolekcije nakita često su inspirisane nadrealizmom Salvadora Dalija, nacrtima ljudskog tela Leonarda da Vinčija ili filmovima Tima Bartona. Neretko su zastupljeni motivi očiju, usana, ruku, prstiju, pčela, voća...

 

Stvarno neobičan nakit! | Delfina Delettrez

 

Pa iako neobičan, ovaj nakit je glamurozan jer ga krase biseri, kristali i cirkoni. Često je malih dimenzija kao npr. raznovrsne jacket minđuše koje izgledaju kao prava minijaturna umetnička dela. Ipak, komad nakita zahvaljujući kom je postala planetarno poznata je “skeletna šaka”, narukvica koja se proteže do prstiju i prilagođava se pokretima šake.

 

https://www.facebook.com/DelfinaDelettrez/photos_stream?tab=photos_stream


Margaux Lange


Američka dizajnerka već desetak godina stvara nakit koja je za neke bizaran i jeziv, a kod drugih izaziva oduševljenje i nostalgiju. Radi se o nakitu napravljenom od delova tela Barbi lutke i njenog voljenog Kena. Grudi, ruke, uši, oči, usne − iskorišćen je svaki deo tela.

 

Stvarno neobičan nakit! | Margaux Lange

 

Margaux kaže da je fascinirana „ličnošću“ ove lutke kao kulturnom ikonom i da je prilikom izrade ovog nakita bila inspirisana ljubavlju iz detinjstva prema ovoj planetarno poznatoj lutki.

 

https://www.facebook.com/margauxlangejewelry/photos_stream


Doodad & Fandango


Australijska dizajnerka Nikita ,krajem devedesetih godina, posetila je Japan i oduševila se uličnim “harajuku” stilom. Već godinama gradi ovaj brend koji asocira na pop art. U pitanju su predimenzionirane plastične minđuše i ogrlice u veselim bojama.

 

Stvarno neobičan nakit! | Doodad & Fandango

 

Nakit neobičnim čini oblik: oči, zubi, kriška sira, kornet sladoleda, flamingosi, kaktusi, glava žene s minđušama... I sve to predstavljeno na vrlo duhovit i provokativan način, u vidu neobičnih kolaža. Plastično fantastično!

 

https://www.facebook.com/doodadandfandango/photos_stream


Djuvedj Djuvedjevich


Iza ovog pseudonima krije se umetnik Tomislav Zidar. Ovaj momak iz Hrvatske je po struci je elektrotehničar, ali zahvaljujući tome što je otkrio svoj skriveni talenat, od 2008. godine stvara neobičnan nakit pod nazivom „Jobotichi“. Osnovni materijal za izradu ovih robotića je reciklirani materijal. Neupotrebljivi delovi telefona, tostera, kompjutera, igračaka − u njegovim rukama se pretvaraju u prava mala umetnička dela.

 

Stvarno neobičan nakit! | Djuvedj Djuvedjevich

 

Svaka od ovih simpatičnih figurica ima jedinstveni oblik i formu. Divan način da se recikliranjem i igrom dođe do modnog detalja. Reciklaža koja ima za cilj da stvori nešto korisno i lepo zvuči kao odlična ideja.

 

https://www.facebook.com/djuvedj/photos_stream


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :