Predstava U(s)MEĆE ŽIVLJENJA

Datum objave:24.02.2018

Pročitano:2272 puta

Datum održavanja: 01.03.2018

Lokacija: Centar za kulturnu dekontaminaciju Beograd

1.3.2018, 20h, CENTAR ZA KULTURNU DEKONTAMINACIJU

Autentična, emotivna i iskrena komedija o mentalitetu podneblja u kome živimo. U scenama se kroz elemente komedije apsurda prikazuju situacije koje karakteriše ili jak impuls srdžbe ili oduševljenja.

Protagonisti su dva bračna para koji dele zajedničko dvorište, tačnije zajedničku deponiju.

U večitom ratu zbog smeća u dvorištu, slepi od nezadovoljstva, nervoze, besa i umora i jedni i drugi su spremni da izginu kako bi dokazali da nisu dužni čistiti, jer „ovi preko puta" prljaju više!

 Inspirisani pobudama moralne i duhovne vrste, nadraženi pričama o čojstvu i junaštvu potuku se za čas posla. Potom odu ucrkvu, gde se mole sa toliko poniznosti, nade i vere onоm odozgo za pomoć, da se sve nekako počisti samo od sebe, tako da bi i nebo proplakalo. Postaju najveći i najodaniji saveznici kada se pojavi strani neprijatelj. Posle brutalnih pogubljenja neprijatelja sledi nezapamćeno slavlje. Kada nema nikakvih spoljnih opasnosti, oni opet zarate na krv i nož.

Dan okončaju uništeni svađama, osećanjem neuspeha i izopštenosti!

Kao što kaže Boske: „Sam , surov, ljut, jak, sam protiv svih, protiv celog svijeta, protiv jebenog sistema. Znaš li ti , Bože, da si ti, ja, one, mi svi sami sa svojim malim srcem na vjetrometini strahota. Boriš se svaki dan , i opet iznova, i iznova. Kući vratiš istrošen, ponižen, slomljen i onda shvatiš da si preživio samo još jedan dan u ovoj džungli, bez trunke samilosti. Ovo nigde na svijetu nema!"

Predstava je posvećena svim žrtvama narodne poslovice

„Bolje se zameriti Bogu, no narodu!"

Autorski projekat glumaca: Miloš Đorđević, Milena Đorđević, Jova Maksić, Tatjana Kecman

Produkcija: FERZENG


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :