Predstava "Doći će partizani opet" u Muzeju Jugoslavije

Datum objave:29.09.2020

Pročitano:1229 puta

Datum održavanja: 03.10.2020

Lokacija: Beograd

U subotu, 3. oktobra od 18 časova u kompleksu Muzeja Jugoslavije održava se predstava Doći će partizani opet. Reč je o specifičnom pozorišnom projektu autora Dušana Murića, koji se dopunjuje i razvija pri svakom novom izvođenju, a čija realizacija ilustruje dobru praksu dugogodišnje saradnje Muzeja sa nezavisnim umetničkim kolektivima.

 

Foto: Luka Knežević Strika

Predstavu Doći će partizani opet, uz autora Dušana Murića, izvode i razvijaju Hristina Šormaz, Miloš Janjić, Nemanja Bošković, Jana Milenković, Jelena Mijić i Ivana Koraksić, uz pomoć prijatelja.

Do sada je predstava izvođena više puta u KC Magacin, kao i na FAKI festivalu (Festival alternativnog kazališnog izričaja) u Zagrebu.

Dušan Murić (Ćuprija, 1971) bavi se performativnim delatnostima od 1997. i autor je brojnih predstava. Bio je stipendista DanceWeb-a (ImpulsTanz, Beč), a nastupao je u plesnim predstavama Bojane Mladenović, Isidore Stanišić, Mimarta, Ister Teatra i Foruma za novi ples. Radio je scenski pokret i nastupao u predstavama Petra Pejakovića, Anje Suše, Ivane Koraksić, i drugih reditelja. Jedan je od osnivača Stanice – servisa za savremeni ples. Dobitnik je druge nagrade stručnog žirija, nagrade kritike, i nagrade Ohrabrenje na Festivalu koreografskih minijatura 2016. (UBUS) za minijaturu Privatno kretanje.

Predstava se realizuje u okviru projekta Leto u Muzeju, koji je pre tri godine nastao sa idejom da oživi muzejski park, plato ispred muzeja i da afirmiše Muzej Jugoslavije, kao mesto za druženje i zabavu.

Predstava se igra na otvorenom, broj mesta je ograničen i potrebno prijaviti se na: https://forms.gle/htCJyNMUafvLNLdV6.

Pozivamo publiku da ponese udobnu obuću, maske i da se spremi za nesvakidašnje pozorišno iskustvo.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :