Predstava BEOGRAD – BERLIN

Datum objave:03.12.2013

Pročitano:3481 puta

Datum održavanja: 12.12.2013

Lokacija: UK Parobrod, Beograd

Devojka i mladić sreću se na železničkoj stanici, na putu za Berlin. Kao i velika većina mladih danas, Ona smatra da će odlaskom u drugu zemlju pronaći svoju sreću.Mada naizgled, ova predstava ostavlja utisak jednostavne romantične priče, njena veličina se ogleda u spremsnosti da tumačimo znakove i preuzimamo inicijativu u traženju sreće. Isprepletanost realnih scena sa scenama fantazija, dovodi glavne junake do spoznaje o jednom drugačijem svetu u kome počinju da žive. Kako autorka kaže, u komadu Beograd–Berlin kroz monologe dva glavna junaka pokušala je da opiše njihove strahove, sećanja ali ujedno i da otvori mogućnost vizuelnih konstrukcija koje oni pružaju.

Autorka teksta je Maja Pelević, koja je diplomirala dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2005. godine. Drama Beograd-Berlin nastala je 2004/2005 u okviru radionice za razvoj dramskog teksta projekta NADA u Narodnom pozorištu u Beogradu. Javno čitanje drame održano je 13. februara 2005. na petom spratu u Narodnom pozorištu. Prvo izvodjenje predstave je bilo u Zvezdara teatru 2006. godine.

Predstavu izvode dva mlada glumca Irma Milović, poznata po serijama Iz X u X, Miris kiše na Balkanu i Milan Jovanović, poznat po predstavama Sumnjivo lice, Tri lica traže pisca, Art, Žak ili pokornost, Vekovi popa, Moć dijaloga.
Reditelj je Ana Zulević, reditelj mlađe generacije.

Predpremijera: sreda, 11. decembar 2013
Premijera: četvrtak, 12. decembar 2013, 20:00
UK Parobrod, Kapetan Mišina 6a

Autor teksta: Maja Pelević
Rreditelj: Ana Zulević

Glumci: Irma Milović i Milan Jovanović

Pokret: Nikola Tomašević

Kostim: Marko Ćerketa

Video: Irina Milović

Foto: Kosta Đuraković

dizajn: Johana Bogićević


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :