Predstava: Banja robija

Datum objave:19.12.2013

Pročitano:2956 puta

Datum održavanja: 21.12.2013 - 22.12.2013

Lokacija: Dom omladine, Beograd

Predstava "Banja robija" biće izvedena u Domu omladine Beograda, sala Amerikana 21. i 22. decembra sa početkom u 19h, a cena ulaznice je 200 din.

 

Predstava je nastala iz dramskog procesa sa preko 300 osuđenih lica iz dva zatvora u Srbiji. Svedočanstva osuđenika pretočena su u forum predstavu – interaktivnu pozorišnu formu koja omogućava aktivno učešće publike i diskusiju. Deo glumačke ekipe ove predstave čine bivši osuđenici. 

 

 

Predstava  "Banja robija" je do sad izvedena u pozorištima u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu kao i u tri kazneno - popravna zavoda, dok su preostala izvođenja u zatvorima odložena do daljnjeg. Naime, ona predstavlja platformu za otvoreni razgovor o potrebnim promenama, što nužno vodi predstavljanju problema u sistemu.

 

Iako cilj predstave nije podstrekivanje nezadovoljstva osuđenika, već unapređenje njihovog položaja, usled osetljivosti pitanja kojim se bavi, dalje izvođenje u zatvorima je uslovljeno novom dozvolom Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i time još uvek neizvesno.

U Beogradu je njeno poslednje javno izvođenje i jedinstvena prilika da je vidite.

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :