Predavanje Maxa Gilgenmanna u Novoj Iskri

Datum objave:22.10.2013

Pročitano:3924 puta

Datum održavanja: 24.10.2013

U saradnji sa festivalom Remake, Nova Iskra u četvrtak 24. oktobra predstavlja predavanje Maxa Gilgemanna, stručnjaka iz oblasti održivih tekstila, koje će biti posvećeno uticaju globalizacije na procese proizvodnje, o čemu će govoriti i kroz prizmu sopstvenog projekta "oot-box".

Max Gilgenmann je modni dizajner koji se specijalizovao za razvoj održivih materijala i tekstila, kroz promišljanje novih načina za organizaciju procesa proizvodnje. Studirao je i živeo u Brazilu, Velikoj Britaniji i Hong Kongu, dok je trenutno nastanjen u Nemačkoj odakle sarađuje sa brojnim inicijativama koje se bave održivim razvojem i dizajnom. Kao konsultant za održive tekstile, bavi se pronalaženjem novih načina proizvodnje i transparentnošću komunikacije u domenu savremenog modnog dizajna, kao i razvojem proizvoda koji su u ovom domenu.
 
Predavanje pod nazivom Rethink globalised supply chains: Exploring creative potentials vs. exploiting cost benefits održava se u Beogradu nakon njegovog gostovanja na ovoogodišnjem REMAKE festivalu u Berlinu, koji je okupio brojne aktere koji se bave održivim razvojem, kreativnom reciklažom i "maker" kulturom.

Kako on ističe, globalizacija je ambivalentna - ni dobra ni loša. Naša je obaveza da ustanovimo nove načine proizvodnje. Pristup "razmišljaj globalno, deluj lokalno" pruža okvir za reorganizaciju postojećih modela globalizovanog outsourcinga i pritisaka koje osećaju svi akteri u lancu proizvodnih procesa. Sa projektom oot-box, Max razvija "transkulturalni dizajn proces" između Berlina i Bangladeša kako bi aktivirao što veći kreativni potencijal u novom modelu "lanca društvene proizvodnje".
 
Predavanje Maxa Gilgenmanna biće održano u četvrtak 24. oktobra sa početkom u 17.30 časova u dizajn inkubatoru Nova Iskra, Gavrila Principa 43. Ulaz je slobodan.
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :