Prateći programi 22. Pančevačkog Jazz Festivala

Datum objave:29.10.2019

Pročitano:1102 puta

Datum održavanja: 31.10.2019 - 02.11.2019

Lokacija: Pančevo

Ovogodišnje, dvadeset drugo izdanje Pančevačkog Jazz Festivala održaće se od 31. oktobra do 2. novembra u organizaciji Kulturnog centra Pančeva. Tokom tri festivalske večeri, u Foajeu KCP-a publika će moći da uživa i u brojnim pratećim sadržajima ove manifestacije.

 

Foto: KCP promo


Prvog festivalskog dana, u četvrtak 31. oktobra u 19h, biće predstavljena knjiga „Jazz Face" džez kritičara i publiciste Vojislava Pantića. Ovo izdanje sadrži njegove intervjue sa 46 džez umetnika obavljenih od 1991. do 2015. godine, a opremljeno je sa preko 150 fotografija renomiranih autora iz Srbije i inostranstva. Za 19:30 istog dana zakazana je promocija monografije „20 godina Pančevačkog džez festivala", u izdanju Kulturnog centra Pančeva.

U petak 1. novembra u 17:30 Anna Anderluh iz austrijskog sastava Little Rosies Kindergarten će održati solo nastup pod nazivom „Leave me something stupid", koji predstavlja kombinaciju mini-koncerta i performansa uz pomoć glasa, nekolicine instrumenata i efekata. Od 18h renomirani hrvatski džez kritičar Davor Hrvoj predstaviće svoje knjige džez intervjua.

 

Foto: KCP promo

Tokom sva tri festivalska dana, publika će moći da pogleda izložbu fotografija Dragoslava Nedića, zvaničnog fotografa renomiranog Garana Jazz Festivala u Rumuniji i saradnika brojnih inostranih publikacija i sajtova. Javni časovi učenika Muzičkih škola iz Beograda i Subotice biće na programu 1. i 2. novembra od 19h, dok će svakog festivalskog dana od ponoći biti održavani džem sešni.

Pančevački jazz festival održava se dvadeset drugi put u organizaciji Kulturnog centra Pančeva, uz pokroviteljstvo Grada Pančeva, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, a uz podršku Ambasade SAD, Italijanskog instituta za kulturu, Ambasade Mađarske, Collegium-a Hungaricum-a, Ambasade Izraela, Austrijskog kulturnog foruma i Dunav osiguranja.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :