Praed iz Libana gosti Dragstora u režiji plusplusplus festivala

Datum objave:04.06.2019

Pročitano:1143 puta

Datum održavanja: 07.06.2019

Lokacija: Beograd

Festival plusplusplus svake godine inicira okupljanje u bašti Dragstora, a ovog leta nam dovode folk duo Praed iz Bejruta u goste. Domaću podršku će pružiti Lenhart Tapes koji će takođe nastupiti uživo kao i Ali Güney i Andria didžej setovima

 

Pod uticajem fri džeza i psihodeličnog roka, Raed Yassin i Paed Conca dovode Shaabi, arapsku popularnu muziku, u vezu sa Mouled, muzikom koju bliskoistočni narodi koriste u religioznim ceremonijama i tako prave revolucionarne mogućnosti za egzotične zvuke Bliskog Istoka. Praed su upravo izdali svoj četvrti studijski album „Doomsday Survival Kit" na lejblu Akuphon koji će premijerno predstaviti beogradskoj publici u bašti Dragstora. Prethodna izdanja uključuju dva albuma izdata na lejblu Annihaya Records – „Fabrication of Silver Dreams" iz 2016. godine i „Made in Japan" iz 2011. godine, kao i debi „The Muesli Man" izdat 2008. godine na lejblu Creative Sources. Raed i Paed su poslednjih nekoliko godina proveli na turneji u okviru koje su nastupali na festivalima širom sveta.

 

Drugstore

Nakon prvog izdanja plusplusplus festivala koji se odigrao 2015. godine na obroncima planine Jelice, ekipa festivala je organizovala nastupe Jerusalem in My Heart, Daphni, Dereka Plaslaika, Brunta Friedmana i drugih, i ostaje u hibernaciji osim godišnjih okupljanja u bašti Dragstora što ovaj događaj čini ekskluzivnim.

 

Karte za ovaj događaj mogu da se kupe na ulazu u baštu Dragstora po ceni od 400 RSD pre i 600 RSD posle ponoći.

 

LINEUP

Praed (Bejrut, Liban)
Lenhart Tapes Live
Ali Güney
Andria
 

FACEBOOK EVENT

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :