Pozorište KPGT

Datum objave:27.10.2014

Pročitano:6455 puta

12. jula 2014. pozorište KPGT je, posle trogodišnje pauze, ponovo počelo sa radom, u okviru sezone "Let iznad sokolovog gnezda - Hrabri stari svet ". Želja nam je da  predočimo naš repertoar, kao i predstojeće premijere, ali i da podsetimo naše sugrađane na višedecenijski opus KPGT-a, kao i da ponovo afirmišemo Staru Šećeranu na Čukarici (Radnička 3), kao kulturni prostor u kome je KPGT lociran sada već blizu 20 godina.

 


Atmosferi predstava i estetskom doživljaju posetilaca KPGT-a svakako doprinose jedinstveni ambijenti Stare Šećerane, s obzirom da se predstave igraju u svim raspoloživim prostorima ovog autentičnog industrijskog spomenika, kao kontrapunkt konvencionalnom scenskom prostoru. Takođe, namera KPGT-a je bila i ostala da pokrene relevantna kritička pitanja i da otvori polje smisla u kom se sučeljavaju različite kulturno-političke ideje. Predstave podrazumevaju eklektičko poigravanje s istorijom pozorišta, političkom i društvenom istorijom – uz eksperimente s raznorodnim umetničkim i medijskim formama. KPGT je ukratko mesto promišljanja sveta, a gledalac je aktivni učesnik u tom procesu.
 


Repertoar KPGT-a trenutno čine četiri predstave: "Šekspirova naušnica", "Dimitrije Mitrinović - Juriš sutrašnjice" (obe premijerno izvedene ovog leta), kao i obnovljene predstave "Biciklist" i "Razdeljak" (nastale u okviru letnjeg festivala "Junak našeg doba" 2010. godine).

29. Novembra se očekuje premijera predstave sa radnim nazivom "Mabel Grujić", u režiji Ljubiše Ristića, u kojoj će igrati Rada Đuričin, Ana Kostovska, Vjera Mujović, Saška Popov Rašić, Monika Romić, Ksenija Stefanović, Danijela Kulier, Aleksandra Rukavina, Lila Rukavina.

 

 

KPGT sezona “Hrabri stari svet”

 

NOVEMBAR 2014.
Sve predstave počinju u 20h

nedelja 2. RAZDELJAK internet kabare reditelj Ljubiša Ristić
sreda 5. DIMITRIJE MITRINOVIĆ – Juriš sutrašnjice, hagiografija reditelj Filip Gajić
četvrtak 6. BICIKLIST makabralni kabare reditelj Ljubiša Ristić
petak 7. RAZDELJAK internet kabare reditelj Ljubiša Ristić
petak 14. ŠEKSPIROVA NAUŠNICA travestija reditelj Ljubiša Ristić
subota 15. RAZDELJAK internet kabare reditelj Ljubiša Ristić
četvrtak 20. DIMITRIJE MITRINOVIĆ – Juriš sutrašnjice, hagiografija reditelj Filip Gajić
petak 21. RAZDELJAK internet kabare reditelj Ljubiša Ristić
subota 22. BICIKLIST makabralni kabare reditelj Ljubiša Ristić
subota 29. MABEL GRUJIĆ PREMIJERA
nedelja 30. DIMITRIJE MITRINOVIĆ – Juriš sutrašnjice, hagiografija reditelj Filip Gajić


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :