Pozitiva stiže u park Čair

Datum objave:28.05.2019

Pročitano:572 puta

Datum održavanja: 30.05.2019 - 02.06.2019

Lokacija: Niš

Jedna od najposećenijih manifestacija u južnoj Srbiji će ove godine šarenolikim programom obeležiti svoju petu godinu održavanja. Festival PozitivNI će biti održan od 30. maja do 2. juna u parku Čair. U četvorodnevnom programu posetioci će imati priliku da uživaju u koncertima, klasičnoj i alternativnoj umetnosti, sportu i rekreaciji kao i ostalim interaktivnim sadržajima.

 


Ovogodišnji program festivala:


Prvi dan - 30. maj ,,KlasičNI’’, park Čair, 18.00 – 22.00


KlasičNI dan biće u znaku muzičko-scenskog spektakla u sopstvenoj produkciji ,,Harmony and understanding’, koji će takođe biti i slogan ovogodišnjeg festivala. Povodom obeležavanja 40 godina kultnog filma ,,Kosa’’, blizu 100 niških muzičara i umetnika nastupiće na svečanom otvaranju.
Takođe, posetioci će imati priliku da uživaju u izložbi nagrađivane ruske slikarke Sofije Ječine, kao i pretpremijeri igranog filma nišlije Stefana M. Mladenovića ,,Lui Lack, tu no tienes la culpa“. Svi pozitivci će 30. maja uživati i u koncertima studenata Fakulteta umetnosti i učenika Srednje muzičke škole iz Niša.


Drugi dan - 31. maj ,,NIški’’, park Čair, 18.00 – 23.00


Buđenje urbane kulture grada najboljim svirkama u parku Čair. Drugi dan festivala obeležiće nastup najveće jugoslovenske dive Josipe Lisac, dok će publika takođe moći da uživa uz zvuke benda „Hotspot“ i pančevačke grupe ,,Zashto Kafka?’’.


Treći dan - 1. jun ,,RadosNI’’ i ,,AlternativNI’’, park Čair


Treći dan festivala namenjen je deci i ljubiteljima alternativne umetnosti.

Prvi deo programa pod nazivom RadosNI, trajaće od 10 do 15 časova u parku Čair i biće rezerviran za najmlađe posetioce koji će uživati u interaktivnim, kreativnim radionicama, dečijem bioskopu i performansima animatora, plesača, dečijih horova i bendova.

Drugi deo dana, posvećen modernoj umetnosti, trajaće od 18 sati do 2 sata iza ponoći, a najavljeni su nastupi bendova ,,Ničim izazvan’’, ,,Lollobrigida’’ kao i pevačice Bojane Vunturišević, ali i drugih bendova koji su izabrani putem javnog konkursa. Takođe, posetioci će moći da saznaju nešto više o body art-u, stripovima i grafitima, dok će ujedno uživati u alternativnom plesu, hip-hopu ili džez baletu.

Četvrti dan – 2. jun ,,PrirodNI’’, park Čair, 10.00 – 20.00


Poslednji dan festivala je u znaku prirode i filtriranja duha i tela. Uz veliki izlet u Čairu, posetioce će dočekati na desetine sportskih klubova iz Niša i Beograda. Ovaj dan, koji je u znaku porodice i rekreacije, omogućiće posetiocima da se uz raznovrsne radionice zabave i oprobaju u sportovima i različitim fizičkim aktivnostima.


Ovogodišnji festival biće održan uz podršku grada Niš i Turističke ogranizacije Niš, a uz partnerstvo Telenor fondacije.
Podsećamo da je festival PozitivNI nastao pre pet godina, sa idejom buđenja duha urbanog Niša. Ideja organizatora je da kroz spoj klasicizma i alternative, muzike i sporta, pozorišta i prirode pruže Nišlijama malo pozitive koja s vremena na vreme nedostaje. 
Kao i prethodnih godina, ulaz na sve dane festivala biće slobodan za posetioce.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :