Barutana klub Beograd

Povratak na mesto "Zločina" ex Omen, Dejan Milićević - @Toxic

Datum objave:01.03.2018

Pročitano:5664 puta

Datum održavanja: 03.03.2018

Lokacija: Toxic Bar, Beograd

Devedeste godine zauvek su promenile lice i duh Beograda. Pamtimo ih po dugim redovima na pumpama, prodavnicama, bankama. Pamtimo ih po kajelama, kožnim jaknama i trenerkama.

 

Toxic Bar


Grad rock`n roll-a meka za mlade slobodne ljude polako je menjao svoj identitet ostavljajući za sobom svoju zaboravljenu decu.

U sveopštem metežu stara garda je posustala, bendovi su se gasili kao sveće na kiši.
Mladi su saterani u ćošak oterani u ilegalu, gerilu, oterani u Uderground. A u mračnom podzemlju, vlažnim podrumima grada dočakla ih je elektronska muzika. Tada aternativni uderground klubovi poput Industrije, Soul food-a i Omena donose nove zvukove, donose nove klince.

 

Toxic Bar

To su bili inkubatori elektronske scene današnjeg Beograda.
Jedan mlad i perspektivan klinac kao leptir na svetlo uleteo je u podzemlje i našao svoje mesto za DJ pultom.

UB: Svi pamtimo prvu ljubav, prvi poljubac za DJ-a prvi nastup, sve to ostavlja u nama neizbrisiv trag. Kažu skinuo je mrak, kada si ti skinuo DJ mrak?

Dejan M.: Pa ovako, dj-ingom se bavim još od 95-te godine, prvih par nastupa koji obeležavaju moje početke gotovo i da ne pamtim dok se nije desio taj famozni septembar 96-te u klubu Omen na poziv legende Bože Podunavca da mu se pridružim za dj pultom i pokažem šta znam. Mislim da i dan danas kad se setim tog penjanja na maleni stage u Omenu mene i dalje prođu žmarci, momenat gde nisam smeo prvih 25 minuta seta da pogledam u publiku danas se čini smesnim ali tada nimalo bezazlenim. Dakle, prvo sam bio preplašen sa namaknutim kačketom ali kada sam dobio feedback od publike i konektovao se po prvi put sa kluberima, tada se rodila i strast koja je prisutna vec 20 i kusur godina.

UB: Kakav značaj su imali pomenuti klubovi za nekoga poput tebe, mladog, voljnog, perspektivnog?


Dejan M.: Tu sam zapravo učio zanat, moje starije kolege su definitivno uticale na moj muzicki ukus ali skill i pravljeneje vibe-a je nešto što sam razvijao individualno u tim prvim godinama moje karijere.

 

Dejan Milićević

UB: Kako si doživeo lagano gašenje tih, danas kultnih klubova u kojima si potekao?

Dejan M.: Moram da priznam da je to bio jako emotivan trenutak jer sam upravo u tim klubovima i odrastao ali to je na neki način bila i prekretnica u mojoj karijeri gde sam izašao iz odredjenog comfort zone-a i počeo da saradjujem sa drugim klubovima u Bg-u i šire. To je bio momenat kada sam se upustio u avanturu dj life-a i krenuo sa stalnim putovanjima.

UB: Subota veče ponovo Omen sad pod novim imenom -Toxic-, ali u istom ruhu i duhu.
Kako se osećaš šta očekuješ?


Dejan M.: Oduševljen sam idejom da se posle toliko godina ponovo pojavim na mestu gde je za mene sve i počelo i da evociram uspomene kasnih 90-tih. Očekujem dobru zabavu, nasmejana lica i ozbiljan underground zvuk :). Iskopao sam par trekova sa mog prvog nastupa u Omenu i sa zadovoljstvom ću da se naježim kada ti vintage beat-ovi budu ponovo odzvanjali u klubu. Pozivam sve koji budu čitali ovaj tekst da se pojave u subotu 3-eg marta na starom " mestu zločina ". Pozdrav i vidimo se


Dejan Milićević

Toxic Bar

subota: od 10 do 05

line up:

Miloš Kovačević

Dejan Milićević

t.e.r.z.a. Neočekivani Preokret


https://www.facebook.com/ToxicBarOfficial/


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :