Postavljene ljuljaške za decu sa invaliditetom u Beogradu

Datum objave:20.05.2019

Pročitano:1207 puta

Lokacija: Beograd

U Beogradu, u parku na 25. maju, (odmah pored ulaza na bazen Milan Gale Muškatirović) postavljena prva ljuljaška namenjena deci s invaliditetom.

 

Foto: Dušan Petković


Ljuljaška je posbena po tome što je dizajnirana tako da je deca mogu samostalno i lako koristiti, bez pomoći roditelja.
Neposredno nakon postavljanja ove prve, postavljena je i druga ljuljaška u Specijalnoj bolnici za celebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Sokobanjskoj ulici, na radost dece iz bolnice, kojima je ova vrsta rekvizita više nego potrebna.
Ljuljašku Gepetto (Đepeto) proizvela je domaća firma Kreativni gradski centar iz Beograda. Izrađena je od čelične noseće konstrukcije u kombinaciji sa vodootpornom šperpločom i lameliranom nosećom gredom.


Ova lepa i humanitarna akcija inicirana je i realizovana zahvaljujući firmi Catena media i agenciji MPG iz Beograda. Na samoj prezentaciji, osim realizatora humanitarne akcije prisutvovali su i predstavnici udruženja za invalide opštine Stari Grad, kao podrška čitavoj inicijativi.


Akcija će se nastaviti i u narednim mesecima, tako što će se proširiti na još nekoliko beogradskih opština, a zatim i nekoliko gradova po Srbiji - kako bi deci s invaliditetom širom zemlje bilo omogućeno da se igraju u adekvatno opremljenim parkovima. Ova ideja fokusirana je i na inkluziju te dece, jer ih ohrabruje i nudi im mogućnost da u potpunosti i samostalno učestvuju u igri sa svojim vršnjacima i vršnjakinjama.

 

Foto: Dušan Petković

 

Kako je osobama s invaliditetom u nedostatku adekvatne gradske infrastrukture umnogome otežano kretanje, ova inicijativa, nadaju se organizatori, poslužiće kao jedan korak ka promeni te situacije i inspirisati mnoge, slične.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :