Poslednji ples Dimensions festivala na štinjanskoj tvrđavi

Datum objave:03.09.2019

Pročitano:1722 puta

By: Marina Hrvaćanin i Boris Obradović

Lokacija: Pula, Hrvatska

Poslednji ples Dimensions festivala na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo zaista je bio za pamćenje. Sve je počelo koncertom otvaranja u pulskoj areni, koji je započela predivna Zakia. Zabava u areni nastavljena je uz odlični spoj Tony Allena i Jeff Millsa. Zatim je Anderson .Paak odlučio da svi moramo plesati bez zabušavanja. Objekt je nastavio žurku u tvrđem fazonu, dok ju je Hunee odlučio završiti sa disco prizvukom.

Hunee je takođe zabavljao one koji su četvrtak odlučili započeti na Dimensions Beach stejdžu. Mi smo, nakon standardnog obilaska stejdževa i upisivanja energije u Ballroom, koji je bio rezervisan za imena sa Stamp the wax DJ liste, završili na svom omiljenom mestu na Dimensionsu: Subdub areni. Sinai sound system pravio je vibracije u svakom delu stejdža, koji je ove noći bio rezervisan za tradicionalni događaj „Mala Presents“. Dok su ostali stejdževi bili pod teškim techno zvukom pod prstima imena poput Nine Kravitz, Jeffa Millsa i Petra Dundova, mi smo upijali ploče koje su birali Commodo i Mala. Nakon toga smo se odlučili povući jer nas je sutradan čekao naporan dan. 

 

Dimensions festival

Foto: Pozitivan ritam / Daniel Kiršić


Drugog dana festivala našli smo se na Dimensions plaži pre podneva, jer smo u 12:30 h isplovljavali iz štinjanske lučice sa Stamp the wax ekipom, uključujući Zakiu i Sadara Bahara. Iako smo se protiv sunca naoružali faktorom 50, na teži način smo naučili da je šešir u ovim slučajevima neophodna stvar. Srećom, muzika je bila lepršava, pića hladna, a Jadran oko Briona šarmantan kao i uvek.
Nakon broda, spustili smo se na plažu, gde je Champagne Funk nežno ljuljao vazduh u ritmu savršenog letnjeg popodneva na plaži. Odlučili smo propustiti ostatak plažnog repertoara kako bismo otišli kući na odmor i tuš, jer je trebalo imati odmorne noge za ono što je sledilo. Osveženi i na vreme smo stigli na Clearing, gde su Dan Shake, a zatim i Jayda G držali publiku u plesnom transu puna četiri sata. Bilo je to savršeno plesno veče za poslednji petak na poslednjem Dimensions festivalu.

Subota nam je takođe počela savršeno, uz Mr. Scruffa na prepunoj Dimensions plaži. Nakon toga smo malo odmorili noge sedeći na Jack’s Corneru, gdje je Ynez pravila odličnu uvertiru za tvrđavu. Kad je otvoren Fort, odmah smo se zaputili u Subdub arenu na takođe tradicionalno Exit records veče. Dolenz je bio novo iznenađenje za početak, a Breakage i SP:MC su napravili vanserijsku zabavu. Usledio je standardno sjajni dBridge, u pratnji MC GQ-a, hraneći super rasplesanu publiku. Veče smo završili uz Sadara Bahara, koji je birao funk i soul raritete na Clearingu.
Poslednji dan festivala sa tugom smo odlučili preskočiti program na plaži kako bismo se oprostili od festivala plesom do jutra. U veče nas je predivno uveo Cosmic Slop na Gardenu, zatim nas je Displace zagrejao za Metalheadz takeover u Subdub areni. Usledio je Om Unit sa verovatno najboljim setom koji smo čuli u životu. Nakon njega smo otišli na Clearing gde je Larry Heard a.k.a. Mr Fingers zavodio publiku soulful zvukom. U povratku smo svratili na Jack’s Corner gde su nastupali drugari, DJ Rada i Avoid. Zatim smo se vratili u Subdub arenu, gde su se smenjivali Doc Scott, Ant TC1 i Source Direct, ali su u isto vreme na Gardenu zajedno radili Gilles Peterson i Mr. Scruff, pa smo bili malo na jednom, malo na drugom stejdžu. Sa Dimensionsom smo se oprostili u zoru, potpuno umorni i potpuno srećni.

 

Dimensions

Foto: Pozitivan ritam / Daniel Kiršić

 

U proteklih pet dana, festival je posetilo preko osam hiljada ljudi iz više od 30 zemalja sveta. Na više od 10 bina nastupilo je preko 200 izvođača. Proteklih osam godina, pa tako i ove, Dimensions je bio raj za ljubitelje house, hip-hop, electro, drum and bass, techno i disco zvuka i ostaće zapamćen kao takav.


Od srca želimo zahvaliti ekipama Urban Buga, Pozitivnog ritma i porodici Sršen što su ovaj poslednji ples Dimensions festivala učinili maksimalno ugodnim.


Na istoj lokaciji, štinjanskoj tvrđavi Punta Christo, ove nedelje počinje 12. Outlook festival. U sredu, 4. septembra, pulska arena će još jednom biti dom tradicionalnom koncertu otvaranja, na kom će nastupiti: Mala & The Outlook Orchestra, Gentleman’s Dub Club, Loyle Carner, Shy FX i Andy C.
Čekamo vas tamo!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :