Barutana klub Beograd

Posle Velike novogodišnje aukcijske izložbe u Arte galeriji, izmenjena postavka iste izložbe sve do 10. januara 2022. godine

Datum objave:21.12.2021

Pročitano:1409 puta

Datum održavanja: 16.12.2021 - 10.01.2022

Lokacija: Beograd

ARTE galerija tradicionalno organizuje novogodišnju izložbu u decembru, i najavljuje novu, izmenjenu izložbenu postavku nakon 16. decembra

 


Velika novogodišnja izložba postavljena je u četiri izlagačka prostora u Beogradu:
Andrićev venac 4, Andrićev venac 12, Kralja Milana 3 i Svetogorska 29

Pored celogodišnje izlagačke delatnosti galerije, publika voli i nestrpljivo očekuje aukciju ARTE galerije. Uzbudljiva prilika nadmetanja za osvajanje odabranog umetničkog dela je događaj koji je popularan među umetničkom publikom, i koji posetioce vezuje za ARTE galeriju. Velika novogodišnja izložba oboga puta ističe posebnu selekciju “Blue Chip” radova, na koje posebno skrećemo pažnju. Sam termin označava umetnčka dela izuzetno visoke vrednosti, najafirmisanijh autora, čiji je značaj istorijski potvrđen, a uovom slučaju to su svakako Milan Konjović, Marko Čelebonovića, Peđa Milosavljević, Petar Lubarda, Ljubica Cuca Sokić, Igor Vasiljev, Dado Đurić, Ljuba Popović i mnogi drugi.

Usled aktuelne, i već neko vreme trajne, epidemiološke situacije, tim ARTE galerije je uložio trud da promenom formata od aukcije u sali ka online formatu, ispuni očekivanja publike i nastavi sa svojom tradicionalnom aukcijskom praksom.

Selekcija visokokvalitetnih umetničkih dela publikovana je u čak dva kataloga, s obzirom na to da galerija obeležava jubilej, i broji 15. veliku izložbu likovne baština međuratne, posleratne i savremene umetnosti.

Dela muzejske vrednosti, koja pripadaju privatnim kolekcijama, kao i retrospektiva izlagačko-izdavačke delatnosti ARTE galerije, nalaze se u katalogu koji može da se prelista digitalno na sajtu ARTE galerije, https://www.artegalerija.rs/katalog/, a u prostorijama ARTE galerije (Andrićev venac 4, Andrićev venac 12, Kralja Milana 3 i Svetogorska 29), može da preuzme svoj primerak štampanog kataloga.

Novina kojom tim ARTE galerije želi da nadomesti vizuelna iskustva delu publike koji selekciju dela pregleda online, je interaktivni katalog novogodišnje izložbe, https://aukcije.arte.rs/katalog/, u kome klikom na željeno delo, posetilac sajta ARTE galerije dobija visokokvalitetne fotografije, i sve podatke o delu.

Tok aukcije ARTE galerije svi zainteresovani mogu da prate na sajtu aukcije.arte.rs, a palicu za učešće na aukciji može da zameni klikom miša, ili dodirom na mobilnom telefonu.

U zavisnosti od ishoda aukcije 16. decembra 2021. godine, već od sledećeg dana, publika će moći da vidi nove radove u izložbenim prostorima ARTE galerije.

Velika novogodišnja Izložba u galeriji Arte će trajati sve do 10. januara 2022. godine. Radno vreme ARTE galerije nakon aukcije, 16. decembra 2021. godine, biće od ponedeljka do subote od 10 do 20 h, a nedeljom od 10 do 18 h. Ulaz u galeriju je slobodan.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :