Posle duže pauze niški ska/reggae/punk bend Proces je ponovo krenuo sa radom

Datum objave:10.11.2018

Pročitano:1155 puta

Posle više od dve godine pauze, niški ska/reggae/punk bend Proces je ponovo krenuo sa radom. Grupa Proces trenutno snima svoj treći album, i planira da u narednih mesec dana izbaci prvi promo singl.

 

Proces

Foto: Mikica Andrejić

 

Paralelno sa snimanjem albuma, bend kreće sa svirkama kako bi se vratio u formu za aktivniji angažman u cilju promocije novog albuma, za koji se očekuje da će izaći na proleće 2019, tačno deset godina od poslednjeg izdanja pod nazivom „MySka Pesma“.
Proces će posle duže pauze svirati u Beogradu, i to u Dušanovoj ulici, u klubu Atom, 30.11.2018. Gosti će im biti sedmočlani ska bend iz Beograda Skadrilla. Do kraja kalendarske godine planiraju se koncerti u Zrenjaninu, Novom Sadu, Somboru i Požarevcu, a o tačnim datumima svirki biće detaljnog obaveštenja u narednom periodu.


Proces svira od 1995 godine. Iza sebe ima dva studijska albuma, mnogo koncerata, nastupa i nekoliko spotova.


Prvi album grupa je izdala za izdavačku kuću Lithium records iz Skoplja 2003 godine. Album nosi naziv Dušanova ulica, na kome se nalazi 9 pesama. Sa tog albuma se izdavaja par pesama za koje su snimljeni spotovi: “Dušanova ulica”, “Novac” , ”Moj san” i “Bezbrižno”. Drugi album pod nazivom MySka Pesma izlazi 2009 godine. Novih devet pesama predvodi pesma “Ja sam tu “ i pesma “Rio” čiji spot je emitovan na MTV, a sa tom pesmom grupa Proces dugo se nalazi na prvom mestu top liste Gruvanje RT Vojvodine.


Kao jedan od nekoliko bendova u našoj zemlji koji sviraju ska, Proces je svirao na svim bitnijim festivalima u Srbiji i van nje.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :