Posetioci - Cirkusfera @ KC Rex 24. i 25. januar

Datum objave:24.01.2013

Pročitano:4706 puta

Cirkusfera i KC Rex Vas pozivaju 24. i 25. januara u 20h na performans savremenog cirkusa
 
POSETIOCI
 
Grupa „Cirkusfera“ predstavlja duo performans „Posetioci“ koji kombinacijom fizičkog teatra, manipulacije objektima, ekvilibrizma i muzike odlazi još jedan korak dalje u istraživanju savremenog cirkusa.


 
„Posetioci“ akcenat stavljaju na pristup zvuku koji je krajnje eksperimentalan i nastaje na licu mesta kroz ozvučavanje pokreta performera, kao i rekvizita koji se koriste. Zvučni „moduli“ skakanja po pokretnoj trambolini, hodanja po žici, čudnih vozila, kablova, kaoscilatora beleže se tokom performansa i nadograđuju u kompleksan finalni izraz.
 
Ljubitelji muzike, eksperimentalnog zvuka, radio drama, savremenog baleta i/ili cirkusa u ovoj predstavi će zajedno sa „Posetiocioma“ moći da osete sinergiju umetničkih disciplina koja će otvoriti još jedno polje za praksu savremenog cirkusa.
 
Ko su Posetioci? Šta su Posetioci? Gde su Posetioci? Bez logike, bez razloga zaglavljeni u prostoru ili je to samo mašta, noćna mora...njihov svet? vaš? ili...? da li su u limbu? Postoji li izlaz odatle, da li će se ikad završiti, da li se išta objašnjava ili se samo ponavlja i ponavlja i ponavlja...Pitanje je naše memorije, našeg sećanja šta je bilo pre, bez razumevanja šta je sada, bez znanja šta će biti posle.....Posetioci su u našim glavama.....!!!
 
Ova predstava ujedno predstavlja i uvod u Cirkusferinu sezonu 2013 i najavljuje projekat CIRKOBALKAN koji će se u saradnji sa Francuskim kulturnim centrom i u partnerstvu sa organizacijama Cirk’Oblique (Carcassonne, Francuska) i Cirkorama (Zagreb, Hrvatska) održati u maju 2013. godine u Beogradu.
 
Autori i izvođači: Filip Jevtić i Milan Manić
Izrada konstrukcije i vozila: Filip Jevtić, Milan Manić i Karkatag kolektiv
Kostim: Filip Jevtić
 
VREME I MESTO:
 
Četvrtak, 24.01.2013. 20h ( Otvorena pretpremijera )
Petak, 25.01.2013. 20h ( Premijera )
 
KC REX, Jevrejska 16
 
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :