Popečitelji obeležavaju jubilej izlaska prvog albuma - Ko radi? Deset godina posle!

Datum objave:31.03.2014

Pročitano:2600 puta

Datum održavanja: 11.04.2014

Lokacija: Klub Gun, Beograd

Popečitelji će koncertom u Gun klubu, 11. aprila, obeležiti deset godina od objavljivanja prvog albuma “Ko radi?”. Na ovom dogadjaju pod nazivom “Ko radi? Deset godina posle!”, Popečitelji će, pored svih numera sa tog albuma, svirati i pesme koje su tada bile sastavni deo njihovih koncerata. Specijalni gost večeri biće Koja, frontmen grupe Disciplin A Kitchme, čovek koji je producirao ovaj album i pružio veliku podršku bendu u tim danima.Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 300 dinara u kafeu Šikarica, Skadarska 22. Neposredno pred koncert cena ulaznice iznosiće 500 dinara.

“Ko radi?”, izdata pod etiketom Mojo Beat 2004. godine, predstavlja kombinaciju slobodnog, sirovog folk-funk rocka i aranžmanski svedene, moderne produkcije, uz primese trance i drum and bass elemenata. Ubraja se među najbolje albume izdate te godine u Srbiji, a naslovna numera sa albuma se prošetala po prvim mestima domaćih top lista. Ovim albumom i ekplozivnim koncertima sebi obezbeđuju kultni status na andergraund sceni Srbije i tvrdokornu bazu fanova koja ne propušta njihove mnogobrojne nastupe u većim gradovima u Srbiji. Aleksandar Žikić u recenziji albuma "Ko radi?" u dnevnim novinama Blic, te 2004. godine, između ostalog piše: "Kontinuirana, energična i beskompromisna interakcija tri „konvencionalna" instrumenta, ritam kao temelj napetosti koja nijednog trenutka ne popušta, inteligentan, kreativan i diskretan pristup tradicionalnom muzičkom nasleđu…Popečitelji znaju šta rade. Oni, jednostavno, sviraju. Od svih pomaka koje donose, taj je možda najznačajniji.”

 


Pesme sa ovog albuma danas možete preslušati na zvaničnom sajtu Popečitelja i na DEEZERu.

 

„Mnoge stvari su zanimljive vezane za ovaj album, od toga da je sniman na trakama, bez korišćenja računara, do toga da je, sticajem okolnosti, album sniman tokom prvih dana akcije Sablja. Ceo proces nije trajao dugo, pesme su usnimljene za tri dana po principu “svi odjednom”, bez usnimavanja. Nama je ceo taj period bio jako bitan, to vreme kada je bend trebao da se predstavi široj publici na pravi način. Uloga Koje kao producenta nam je puno značila, to je bila potvrda da je bend na pravom putu i prilika da se nauče neke stvari. Sve te težnje i kockice su se sklopile na pravi način i to je ono što može da se čuje na ovom albumu. “ izjavio je ovom prilikom Saša Furunović.

Ovom prilikom bend je odlučio da objavi i jedan kuriozitet. Numera Kvarcna je bila sastavni deo tadašnjih koncerata Popečitelja, ali nije našla svoje mesto na albumu “Ko radi?“, a ni na kasnijim albumima. Snimak je načinjen 2005. godine u Varšavi, u studiju Silentio Records, na tadašnjoj turneji benda u Poljskoj. Pesmu možete preslušati i preuzeti na zvaničnom sajtu i na soundcloud profilu benda.

 


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :