Pop Depresija vas poziva na konkurs KLAVIRSKO NEBO #2

Datum objave:31.03.2019

Pročitano:454 puta

Lokacija: Beograd

Na Međunarodni dan klavira 29. mart raspisujemo konkurs KLAVIRSKO NEBO 2. Želimo da nastavimo tamo gde smo stali prošli put i pozivamo kompozitore za klavir da predstave svoju muziku i osećanja. Prošli konkurs završio se objavljivanjem kompilacije sa 17 izabranih kompozicija i koncertom u Czk Vlada Divljan i nešto slično planiramo za finale i KN#2. Rok za prijem vaših radova je 30. jun 2019.

Pogledajte propozicije konkursa koje su minimalno promenjene u odnosu na prvi put.


 

Klavirsko nebo


Šta je ideja?


„Moderna klasika“ ili neoklasika je već godinama žanr koji se suptilno povezuje sa drugim srodnim ili manje srodnim muzičkim idejama. Kada žele da stave neke odrednice to rade „tagovima“: classical - neo-classical - ambient - modern classical - experimental - drone... Mi smo izabrali jedan mali segment, neoklasiku baziranu na klavirskoj muzici, da nju istaknemo i stavimo u regionalni kontekst. Ako biste nas pitali ko su „zvezde“ takve muzike, to su Nils Frahm, Max Richter, Hauschka, Olafur Arnalds, Lubomir Melnick, Yann Tiersen… ili u našim uslovima LP Duo. Većina njih poznati su i kao autori primenjene, filmske muzike, a poslednjih godina njihovi koncerti su muzički i kulturni događaji sezone, bez obzira gde se održavaju.

Ko može da učestvuje?

Svi koji su rođeni ili žive i rade u Srbiji, sa ili bez formalnog muzičkog obrazovanja.

Šta se očekuje od vas?

Da snimite i pošaljete svoju klavirsku kompoziciji. U obzir dolaze samo kompozicije koje nisu zvanično objavljene - bez obzira da li je to na nosaču zvuka ili digitalno - i koje su nastale u poslednjih par godina, a da ste ih vi napisali ili bili koautor. Klavir mora da bude u centru pažnje, ali dozvoljena su i druga aranžerska rešenja, s drugim instrumentima, šumovima, ambijentom… Prednost će imati odsvirane kompozicije, midi je takođe prihvatljiv, ali je u drugom planu. Dužina kompozicija je ograničena na sedam minuta. Šaljete WAV ili AIFF, a uz kompoziciju priložite i kratku biografiju. Adresa na koju šaljete je popdepresija@gmail.com, a vaše kompozicije podignite na neki od fajl servera (wetransfer.com, npr).

Kakav je plan?

Do 30. juna 2019. godine primamo vaše radove. Posle tog roka napravićemo izbor kompozicija i njih objaviti na nekom od nosača zvuka (CD, vinil) i organizovati promociju.

Koji su rokovi?
Kraj juna - 30.06.2019. godine označava kraj našeg konkursa i prijema radova.

Ko vas poziva?
Pop Depresija u saradnji sa Kišobranom i uz podršku LP Dua.


Klavirsko nebo #1


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :